Tuesday, March 19, 2024

Serbia critică decizia UE privind Ucraina: ‘A sărit peste câteva decenii de presiune, șantaj și birocrație’

Must Read

Ucraina, care nu îndeplinește standardele necesare, a primit statutul de candidat la UE doar datorită conflictului cu Rusia, a declarat ministrul de interne al Serbiei, Aleksandar Vulin, potrivit portalului Alo.

„Uniunea Europeană a decis să nu mai pretindă că există reguli uniforme pentru toți cei care doresc să adere la această organizație. Ucraina a devenit candidat la aderarea [la UE] în ciuda faptului că nu îndeplinește standardele care sunt aplicate cu atâta grijă țărilor din Balcani. Ucraina a sărit peste câteva decenii de presiune, șantaj și birocrație, nu a trebuit să lupte împotriva corupției, să îndeplinească criteriile în domeniul justiției sau să [implementeze] reforme economice”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, pentru a obține acest statut, Kievul a avut nevoie doar „să se ciocnească cu Rusia”.

Joi, la summitul UE, s-a decis acordarea statutului de candidat la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova. După decizia summitului, aceasta trebuie să fie certificată în mod oficial de Parlamentul European.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x