Friday, June 14, 2024

„Stingeți luminile, uitați-vă mai puțin la televizor”: Guvernul Japoniei face apeluri disperate la cetăţeni să economisească energie electrică

Must Read

Japonia intensifică apelurile către cetățeni și companii pentru a economisi energie electrică, într-un moment în care națiunea se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu energie și creșterea costurilor de import al combustibilului, pe măsură ce yenul se devalorizează.

Guvernul prim-ministrului Fumi Kishida a convocat prima întâlnire națională din ultimii cinci ani, dedicată revizuirii perspectivelor pentru energie electrică, pe măsură ce țara se pregătește pentru aprovizionarea limitată în următoarele luni și la iarna, potrivit ministerului Comerțului de la Tokyo.

Ne-am dori ca gospodăriile și companiile să facă tot ce pot, de exemplu, să stingă luminile în camerele în care nu stau și pe holuri, precum și să reducă temperatura frigiderelor”, li s-a transmis cetăţenilor. Locuitorii din Tokyo au fost rugați luna trecută să reducă consumul de energie electrică, luând măsuri precum privitul la televizor timp de mai puțin de o oră pe zi.

Sunt în desfășurare pregătirile pentru a reporni centralele termice scoase din funcțiune și pentru a ajuta operatorii de rețea să înceapă întreruperile planificate, dacă este necesar. Oficialii vor extinde, de asemenea, eforturile de promovare a măsurilor de economisire a energiei în rândul gospodăriilor.

- Advertisement -

Specialiştii citaţi de Bloomebrg sunt de părere că guvernul Japoniei ar trebui să-și sporească participarea la achiziționarea de combustibil din străinătate, în special gaz natural lichefiat. Asta şi în condiţiile în care nordul și estul Japoniei riscă să se confrunte cu temperaturi mult mai ridicate decât în ​​mod normal între lunile iunie și august, ceea ce amenință să crească presiunea asupra rețelei electrice.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x