Thursday, October 5, 2023

SUA vor permite companiilor europene Eni și Repsol să aducă țiței din Venezuela, în contextul crizei provocate de renunțarea la petrolul rusesc.

Must Read

Volumul de petrol din Venezuela care va ajunge în Europa prin cele două companii, una italiană, cealaltă spaniolă, nu va fi însă foarte mare, conform surselor Reuters, iar impactul pe care îl va avea această linie de aprovizionare asupra prețurilor ridicate la energie va fi unul modest. Cu toate acestea, decizia Washingtonului de a permite importurile de petrol din Venezuela, țară aflată de multă vreme sub embargo, ar putea oferi președintelui venezuelean Nicolas Maduro un impuls simbolic.

Departamentul de Stat din SUA și-a dat acordul pentru reluarea importurilor de petrol venezuelean printr-o scrisoare adresată celor două companii, prin care Administrația Biden a transmis că speră ca țițeiul din Venezuela să ajute Europa să reducă dependența de petrolul rusesc.

Oficialii americani spun că firmele europene Eni și Repsol, care se asociază cu compania petrolieră de stat din Venezuela, pot încadra cantitatea de petrol livrată în Europa în contul de datorii neplătite.

Washingtonul este de părere că PDVSA, compania petrolieră de stat din Venezuela, nu va beneficia financiar de pe urma acestor tranzacții.

- Advertisement -

SUA, UE, Canada, Mexic și Elveția au impus sancțiuni administrației lui Nicolas Maduro în timpul crizei din Venezuela, ca răspuns la acțiunile guvernului față de protestele populației în 2014 și 2017. Până în luna aprilie 2019, SUA au sancționat peste 150 de companii, nave și persoane și au revocat vizele a 718 cetățeni venezueleni asociați cu președintele Maduro.

Sursa: Reuters

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Hidroelectrica a lansat în final aplicație pentru clienți. iHidro este disponibilă pe telefon și web

Hidroelectrica a lansat astăzi aplicația mobilă iHidro, un instrument informatic inovator, care vine în întâmpinarea necesităților clienților companiei. Cu...
- Advertisement -

More Articles Like This