Saturday, September 23, 2023

Top Taste Atlas: Mâncarea românească, pe locul 4 în lume

Must Read

Dacă în sport România nu mai excelează ca altădată, există totuși un domeniu în care țara noastră ocupă un onorabil loc 4 la nivel mondial. Este vorba despre un top al celor mai gustoase preparate, întocmit de Taste Atlas. Clasamentul este condus de Italia, urmată de Grecia și Spania. Vine apoi România cu mititei, ciorbă de burtă și mămăliguța atât de apreciată și de străini.

Turiștii străini care ajung în pensiunile din România sunt impresionați de peisaje, dar mai ales de gastronomia locală.

Rodica Nemeș, proprietar pensiune: Tradiția noastră așa a fost, un pahar de horincă omului când ne intră în casă și apoi ne apucăm de mâncat bucatele bune și gustoase. Mămăliga cu brânză, smântâna și brânza de vaci, produse din porc, murături, nelipsita slănina cu pâine de casă și muraturi și ceapa roșie.

Acest lucru este dovedit și de voturile internauților care au participat la realizarea topului celor mai bune bucătarii din lume.

- Advertisement -

Ioana Mihalca, jurnalist Digi24: Sarmale, mămăligă, cârnați, sunt doar câteva dintre preparatele care au clasat țara noastră pe locul 4 în lume atunci când vine vorba despre mâncare.

Preparatele apreciate de străini sunt şi favoritele românilor.

– Sarmale, grătare.
– Plăcinte, sarmale, mămăliga cu brânză, ciolan afumat.
– Sarmalele. Poate să fie orice fel de mâncare, dar dacă sunt sarmale nu mai îmi trebuie nimic
– Sarmale cred, că-s mai specifice.
– Fasole cu ciolan, asta cred că e cea mai bună mâncare.

Deși am putea crede că bucătăria românească nu este cea mai sănătoasă, nutriționiștii recomandă preparatele tradiționale în orice dietă.

Iulia Trif, nutriționist: În loc să consumăm o felie de salam sau parizer la micul dejun, mai bine consumăm o felie de slăninuță, este foarte bună, aduce acizi grași saturați, respectiv mămăliga cu brânză o recomand, este slabă caloric și totodată aduce un aport important de calciu și vitamina D.

Paul Siserman, gastronom: Bucătăria autentică românească, din punctul meu de vedere este făcută cu nişte ingrediente care nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de gustul final din farfurie.

În clasamentul Taste Atlas, România a obținut scorul de 4,57. Acesta a fost realizat după ce participanții la vot au ales 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare specifice țării noastre, printre care, la loc de cinste se află mititeii şi celebra ciorbă de burtă.

Cele mai apreciate preparate locale

Mititei
Cozonac
Borș
Pască
Mămăligă
Ciorbă de burtă
Ciorbă de fasole
Ciorbă de pui
Drob
Covrigi

Sursa: Taste Atlas

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Rețeaua de socializare și responsabilizare socială Homeland, în versiunea beta

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS) pregătește lansarea în sistem închis (maxim 10.000 utilizatori) a rețelei de socializare și responsabilizare socială Homeland, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This