Thursday, April 25, 2024

Topul insulelor din Italia pe care trebuie să ajungi. De ce este atât de vizitată această țară în sezonul estival

Must Read

Italia este una dintre destinațiile de vacanță cele mai accesibile pentru români. Zborurile sunt frecvente, iar prețurile biletelor de avion nu sunt foarte scumpe, mai ales dacă sunt luate din timp.

Pe lângă istorie, „Bella Italia” le oferă turiștilor și o multitudine de peisaje deosebite și multe insule, mai ales că este o țară înconjurată în mare parte de apă.

Insulele variază, de la Sicilia și Sardinia, aproape națiuni de sine stătătoare în Marea Mediterană, până la micuța Isola Bella din Lacul Maggiore, abia suficient de mare pentru a susține palatul și grădina care o acoperă.

Între acestea două turiștii pot găsi Insula Capri, dar și Elba, plină de istorie.

- Advertisement -

Fie că sunteți în căutarea unei plaje pustii sau a unei stațiuni pline de viață în Italia veți găsi insule care să vă ofere ce vă doriți pentru o vacanță de vis.

Sicilia

Sicilia este tot timpul inclusă pe lista celor mai bune locuri de vizitat în Italia și poate părea mai degrabă o țară separată. Are o suprafață de aproape 16.000 de kilometri pătrați, aproximativ la fel de mare ca Luxemburgul, și este cea mai mare insulă din Marea Mediterană.

Sicilia are cu siguranță suficiente atracții turistice pentru a merita o excursie de sine stătătoare, în loc de o oprire rapidă în cadrul unui mare tur. Cu șapte situri din Patrimoniul Mondial UNESCO – trei situri antice, două minuni naturale și două repere arhitecturale – și mai mult decât partea sa de plaje frumoase, Sicilia atrage o mulțime de turiști.

Templele, amfiteatrele și vilele din vechile civilizații grecești și romane sunt cele mai frumoase structuri antice care au rezistat și pot fi vizitate. Plajele sunt foarte frumoase, cu nisip alb și ape cristaline.

Sardinia

Sardinia pare ruptă de continent mai mult decât Sicilia. Insula are un dialect specific și tradiții culturale proprii, chiar și o bucătărie unică. Turiștii străini o apreciază pentru legendarele plaje albe și apele de smarald de pe Costa Smeralda, una dintre cele mai bune destinații de vară din Europa. O mare parte din insulă este mărginită de nisip auriu, iar plajele de pe coastele sale de sud și de vest sunt la fel de spectaculoase.

În Sardinia sunt și munți abrupți și înalți, care ascund sate care par desprinse dintr-un secol trecut. Turiștii găsesc sute de situri preistorice, în special turnurile rotunde de piatră cunoscute sub numele de nuraghi, care împânzesc peisajul insulei.

Capri

Din România în Capri se ajunge foarte ușor prin Napoli.

Capri este o insulă romantică situată în Golful Napoli. Stâncile sale înalte se ridică aproape direct din apă, iar Grota Albastră este o peșteră marină în care pot intra bărci mici. În interior, la lumina zilei apa este de un albastru luminos.

Prin excursiile cu barca turiștii descoperă în jurul insulei mai multe peșteri.

Cele două orașe ale insulei, Capri și Anacapri au un aer de vacanță, iar turiștii pot ajunge cu feriboturile din Napoli și Sorrento.

Punctele de atracție din Capri, în afară de cafenelele și magazine, sunt grădinile San Michele și Grădinile lui Augustus, situate sus pe stâncile cu vedere spre Marina Piccola și Faraglioni.

 

Ischia

Ischia este o insulă plină de istorie care atrage turiștii ca un magnet.

Izvoarele termale i-au atras pe grecii și romanii antici pe insula Ischia, în Golful Napoli, iar turiștii i-au apreciat plajele și grădinile luxuriante încă de atunci.

Plajele sunt destul de aglomerate în timpul verii, dar sunt și numeroase golfurile izolate.

Puteți ajunge la Ischia de la Napoli cu feribotul, iar de la Napoli sau Ischia puteți lua o barcă spre o insulă mai mică și mai puțin aglomerată: Procida.

Elba

Insula Elba este cunoscută de pasionații de istorie ca fiind reședința lui Napoleon Bonaparte în exil. Dar insula este extrem de apreciată și de cei care caută soare și nisip pentru kilometrii de plaje care se întind de-a lungul țărmului să.

Se află în largul coastei Toscanei și se poate ajunge acolo cu feribotul din Piombino, pe coasta toscană la sud de Livorno.

Elba are peste 150 de plaje care variază de la întinderi lungi de nisip până la golfulețe mici cu nisip sau cu pietriș.

Pe insulă sunt și trasee pentru drumeții.

Printre cele mai populare locuri de vizitat se numără Villa dei Molini a lui Napoleon, în Portoferraio, și reședința sa de vară, Villa Napoleone, pe Monte San Martino.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x