Tuesday, April 16, 2024

TVA-ul ar putea crește pentru aceste produse! Recomandarea făcută de FMI pentru România

Must Read
Fondul Monetar Internațional (FMI) a venit cu mai multe recomandări pentru România, iar printre acestea se numără majorarea ratei de colectare. Șeful misiunii FMI pentru țara noastră spune că nu este vorba despre a crește taxele.

TVA-ul ar putea crește pentru aceste produse! Recomandarea făcută de FMI pentru România

TVA-ul pentru produsele de lux ar putea fi majorat, spune șeful misiunii Fondului Monetar Internațional pentru România, Jan Kees Martjin. Potrivit lui, autoritățile ar putea lua în considerare un scenariu asemănător și pentru produsele care dăunează sănătății sau mediului înconjurător.

Într-un interviu acordat pentru Euronews România, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru țara noastră a declarat că prima recomandare pe care o are pentru autoritățile române este ca acestea să crească rata de colectare.

”TVA-ul este un alt exemplu unde recomandările noastre nu sunt de a crește taxe, ci de a crește rata de colectare în primul rând. Există decalaj între TVA-ul care se așteaptă a fi plătit și cel care este cu adevărat colectat. Aceasta este prioritatea noastră. Mai mult decât atât, dacă ne uităm la bunurile care sunt în diferite categorii de TVA, cu cote mai mici sau mai mari, ne-am putea imagina că unele dintre articolele care sunt la cote mai mici ar putea să nu fie bunuri care sunt consumate de persoanele cu venituri mici.

- Advertisement -

Mâncarea este un exemplu de produs care are un TVA mic în toată Europa. Dar poate există alte bunuri pe care le-ați putea reconsidera și să vă uitați dacă acestea ar putea fi la un nivel superior. Dar nu vorbim despre schimbarea cotelor normale de TVA.

Nu aceasta este viziunea pe care o propunem. Este despre a reorganiza și a colecta mai bine”, spune acesta pentru sursa anterior citată.

TVA-ul ar putea fi majorat de la 1 iulie

De la 1 iulie vor fi aplicate noi măsuri fiscale. Coaliția de guvernare vrea să scoată din nou bani din buzunarul românilor.  TVA-ul ar putea fi mărit la 19% pentru băuturile care conțin zahăr și acciza la tutun ar putea crește cu cel puțin 60 de bani.

Românii vor plăti impozite mai mari pe locuințe, iar firmele vor suporta o taxă de solidaritate. Sunt câteva dintre măsurile pe care coaliția le dezbate. Un nou scandal zguduie coaliția de guvernare. Mai multe produse se vor scumpi după ce TVA ar urma să fie majorat cu 10 procente, de la 9% la 19%.

Aceste propuneri ar trebui să fie adoptate începând cu 1 iulie, pentru ca ele să intre în vigoare peste şase luni, adică de la 1 ianuarie 2023.

Sursa: capital.ro
- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Dan
Dan
1 year ago

nu stiam ca tigarile sunt produs de lux

- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x