Thursday, April 18, 2024

Un tribunal din Japonia menţine interdicţia privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex

Must Read

Interdicţia japoneză privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex nu este neconstituţională, a decis un tribunal, dând o lovitură cuplurilor gay şi activiştilor care doresc drepturi extinse pentru comunitatea LGBTQ.

Luni, tribunalul districtual din Osaka a respins un proces în care trei cupluri de acelaşi sex solicitau despăgubiri de la guvern de aproximativ 7.400 de dolari de persoană, argumentând că lipsa recunoaşterii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex le încalcă dreptul constituţional la egalitate.

Însă instanţa a dat dreptate guvernului, hotărând că, potrivit Constituţiei, definiţia căsătoriei nu se extinde la parteneriatele între persoane de acelaşi sex, potrivit CNN.

Hotărârea tribunalului din Osaka a spulberat speranţele activiştilor pentru drepturile homosexualilor, care fac presiuni asupra guvernului pentru a-şi regândi opoziţia faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

- Advertisement -

Decizia tribunalului din Osaka a venit în contrast puternic cu o hotărâre istorică a tribunalului districtual din Sapporo, în prefectura Hokkaido, în nordul Japoniei, în martie 2021.

Cu acea ocazie, tribunalul din Sapporo a decis că nerecunoaşterea de către guvern a căsătoriei între persoane de acelaşi sex a încălcat dreptul constituţional la egalitate, deşi şi el a respins o cerere similară de despăgubiri.

Japonia rămâne singura ţară din Grupul celor Şapte (G7) care nu a recunoscut nici uniunile civile între persoane de acelaşi sex, nici căsătoriile între persoane de acelaşi sex la nivel naţional.

Cu toate acestea, unele părţi ale ţării eliberează “certificate de parteneriat” care acordă anumite drepturi cuplurilor de acelaşi sex, cum ar fi posibilitatea de a închiria proprietăţi şi de a avea drepturi de vizită la spital.

Japonia, unde homosexualitatea este legală din 1880, este relativ liberală în comparaţie cu unele naţiuni asiatice.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x