Wednesday, July 24, 2024

Unde să te muți în străinătate cu jobul

Must Read

Angajatorii accelerează activitatea pe piața muncii și deschid noi poziții sau caută să acopere pozițiile eliberate în urma mobilității crescute a angajaților.

Oferta de joburi este una dinamică, concentrată în orașe mari precum București, Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca, Ploiești sau Iași, dar și opțiuni de joburi remote sau cu relocare în străinătate.

Cu un nou record de 42.000 de oferte de angajare, cel mai mare volum de joburi active din ultimii doi ani și jumătate, candidații au oportunitatea de a alege cel mai bun job pentru ei. În plus, numărul de candidați contactați cu o ofertă de angajare a crescut cu peste 30% față de luna anterioară. Dacă plănuiești o schimbare în carieră, acum este un moment foarte bun să faci asta.

Ultimele săptămâni a adus o creștere și a ofertei de joburi cu relocare, oportunități de a lucra în Europa, să descoperi cum este să trăiești și prin alte locuri.

- Advertisement -

Irlanda: Joburi în IT&tehnologie, Inginerie sau Specialiști/Tehnicieni

Este o țară caracterizată de o cultură veselă și jovială. Se vorbește limba engleză (cu faimosul accent irlandez), deci adaptarea îți va fi destul de ușoară dacă reușești să treci peste umiditatea mare și vântul destul de intens.

Oferte de angajare sunt în Dublin , Cork, Galway și Mullingar. De la profesioniști în domeniul tehnologiei și ingineriei pentru joburi de Ingineri de Software și Dezvoltatori cu salarii de peste 5000 de euro/lună, la electricieni sau tehnicieni întreținere cu oferte salariale între 2800 – 3600 de euro.

Franța: Joburi în IT&tehnologie,Turism, Producție alimentară, Medicină, Medicină veterinară

Franța este o țară cu multe oportunități de lucru, mai ales pentru cunoscătorii de limba franceză. Iar multe companiile care recrutează activ pentru joburi cu relocare aici oferă suport în învățarea limbii.

Oferte de angajare sunt la nivel național, cu o cerere mare de profesioniști în medicină veterinară. În IT&tehnologie, se recrutează pentru poziții de Scrum Master sau App Developer în Paris sau Nisa.

Se fac recrutări și pentru Responsabili de producția de cidru, în Quimper, sau personal hotelier în stațiuni turistice precum Chamonix. Ofertele salariale sunt între 1500 – 2500 de euro lunar.

Germania: Joburi în Inginerie, Specialiști și Tehnicieni, Medicină

În orașe din Germania găsești numeroase joburi la care poți aplica de îndată. Sunt la mare căutare specialiștii în construcții sau industria auto: sudori, tinichigii, electricieni, mecanici, ingineri automatiști, cu salarii care pornesc de la 2000 de euro lunar.

Tot aici este și o cerere mare de medici și asistenți medicali: asistenți medicali generaliști, medici rezidenți și medici specialiști. Salariile pornesc de la 2500 de euro iar ofertele de angajare includ burse de relocare, cazare, cursuri de limba germană și transport gratuit.

Date oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Sursa: stirileprotv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Strategii de investitii pasive – ETF BET Patria-Tradeville & ETF Energie Patria-Tradeville

Putem imparti investitiile financiare, la bursa sau in fonduri de investitii, in doua categorii din punct de vedere al...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x