Wednesday, April 24, 2024

Victor Ponta: „Inflația nu a fost produsă de Putin sau România, ci de FED (SUA) și Banca Europeană, care au printat bani” | EXCLUSIV

Must Read

Klaus Iohannis i-a mințit încă o dată pe români, susține Victor Ponta. Oficialul de la Cotroceni a preferat să dea vina pe Vladimir Putin, în loc să spună adevărul.

Victor Ponta l-a ridiculizat încă o dată pe Klaus Iohannis, care ar fi încercat, de fapt, să-i inducă pe români în eroare, cu privire la cauzele inflației explozive.

„În fiecare zi auzim despre alte probleme, de Ucraina, summituri… Problema oamenilor în România și în restul Europei este, de fapt, cum trăiesc ei și fac față la această situație (n.r. – inflația). 

E o explicație simplă, pentru fraieri, a lui Iohannis: ‘E de vină Putin’. Și gata, am scăpat. Dacă fraierii o înghid, nu trebuie să te mai obosești. 

- Advertisement -

A doua este că România nu are o politică economică care să contracareze ceea ce se întâmplă. Inflația nu a fost produsă nici de România, nici de Putin. Inflația a fost produsă de faptul că în ultimii trei ani, cei care printează bani, fie că este Rezerva Federală Americană (n.r. – FED), fie Banca Centrală Europeană, au printat bani. S-au aruncat bani. 

România ce face? De ce e inflație în România? Pentru că noi ne împrumutăm, ne împrumutăm și nu producem nimic. 

Să știți că statul român câștigă din prețuri mai mari. Dacă benzina este la 8 lei, TVA-ul și accizele sunt la jumătate. Încasările sunt mai mari la buget, așa cum spune guvernul, pentru că ne iau mai mulți bani nouă din buzunar. 

Noi ne-am împrumutat în 2021 cu mai mult decât a plătit Ceaușescu 10 ani. Statul român dacă ar fi o firmă, ar fi în faliment. Dar face bani mai mulți pentru că se scumpește benzina, curentul electric, gazul. Principalul beneficiar este Guvernul României”, a declarat Victor Ponta.

SUA, printre responsabilii inflației globale

Doar în SUA, în ultimii 200 de ani s-au printat aproape 20 de trilioane de dolari. 16 trilioane s-au fabricat doar în ultimii doi ani de zile, potrivit presei internaționale.

Totul, ca urmare a unei decizii a administrației Richard Nixon, din 1972, care a renunțat la acoperirea în aur. Astfel, Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii (FED) a primit liber la printarea banilor la foc automat, așa cum s-a întâmplat în special în perioada COVID, ceea ce a creat o inflație explozivă.

SOV: „Criza energetică este indusă de Guvern”

Într-o analiză realizată în acest an, Sorin Ovidiu Vîntu a exprimat un punct de vedere asemănător cu cel al lui Victor Ponta.

„Criza energetică este o criză indusă de Guvern. Uniunea Europană a tipărit o grămadă de hârtii – le-a emis. Pentru a face acest PNRR, banii nu existau, au fost emişi fără nicio acoperire. În Statele Unite, situaţia este la fel. S-au emis tone de dolari, tone peste tone, fără nicio acoperire.

De ce s-a întâmplat lucrul ăsta? Toată economia mondială, inclusiv cea chineză, este într-un declin fantastic. O criză enormă la orizont: incapacitatea statelor de a mai asigura costurile de funcţionare. Pentru stabilizare folosesc inflaţia. Bani mai mulţi, inflaţie mai mare, iată că statul îşi poate acoperi cheltuielile, pentru o perioadă scurtă de timp, evident.

Deci criza facturilor din România şi criza energetică din România sunt induse de Guvernul României. Tot ceea ce vedeţi, analişti, politicieni, jurnalişti, că vorbesc, soluţii şi aşa mai departe… Nişte prostii!

Se foloseşte inflaţia pentru stabilizare. De obicei, ea se foloseşte pentru a crea noi motoare economice. Acum, se foloseşte pentru stabilizare, pentru a acoperi cât de cât cantităţile colosale de bani care au fost emişi. În momentul în care statele vor considera că s-au echilibrat, în momentul acela va dispărea şi criza energetică”, a declarat Vîntu în vlogul său.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x