Tuesday, March 19, 2024

Vladimir Putin a lansat un apel liderilor din China, India, Brazilia și Africa de Sud (BRICS) să lucreze împreună, unitar, “pentru a începe să contracarăm acțiunile egoiste ale Vestului”.

Must Read

Cele cinci state alcătuiesc formatul BRICS, numit așa după inițialele fiecărui stat. Liderii lor participă la un summit în format online, în același timp în care liderii europeni iau parte la summitul Consiliului European.

”Numai pe baza unei cooperări oneste și reciproc avantajoase, putem căuta căi de ieșire din această situație de criză care s-a format în economia globală, din cauza acțiunilor prost concepute și egoiste ale anumitor state. Un rol de conducere al țărilor BRICS este azi mai necesar ca niciodată pentru a avea un sistem mondial cu adevărat multipolar”, a declarat Vladimir Putin în cadrul reuniunii BRICS, făcând referire și la sancțiunile impuse de statele occidentale după invadarea Ucrainei.

Tot despre sancțiuni a vorbit și liderul chinez Xi Jinping, care a adăugat: “Trebuie să abandonăm mentalitatea Războiului Rece și să ne opunem sancțiunilor unilaterale, dar și abuzului de sancțiuni. Întâlnirea noastră de astăzi vine într-un moment crucial de alegere pentru viitorul umanității: ca țări în curs de dezvoltare și țările BRICS să își asume responsabilitatea.”

De asemenea, liderul rus a afirmat că țările din BRICS pot conta pe sprijinul multor națiuni din Asia, Africa și America Latină, care se străduiesc să urmeze o așa-numită “politică independentă”. Putin a ținut să sublinieze că în primele trei luni ale anului, comerțul Rusiei cu BRICS a crescut cu 38% față de primele trei luni din 2021, până la 45 de miliarde de dolari.

- Advertisement -

Surse alternative: Reuters, TASS, CNBC

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x