Monday, August 8, 2022

Vladimir Putin: “În relația cu Ucraina se va produce inevitabilul”

Must Read

Președintele rus a vorbit, vineri, la forumul economic de la Sankt Petersburg, despre “restabilirea” relațiilor dintre Moscova și Kiev.

“Pornim de la faptul că, mai devreme sau mai târziu, situația se va normaliza și suntem interesați de prosperitate pentru toți vecinii noștri”, a spus Vladimir Putin.

“Vreau ca acest lucru să fie clar, este inevitabilă restabilirea relațiilor” între Rusia și Ucraina, a insistat el.

CNN notează că Putin a făcut acest comentariu în contextul recomandării ca Ucraina să primească statutul de țară candidată la aderarea în Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Vladimir Putin, reacție la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană

După reacția inițială rezervată a Kremlinului, însuși președintele rus s-a pronunțat în legătură cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, în contextul în care Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina, alături de Republica Moldova, să primească statutul de țări-candidate.

Putin a spus, vineri, că Rusia “nu are nimic împotriva” integrării Ucrainei în Uniunea Europeană.

“UE nu este un bloc politico-militar, spre deosebire de NATO. Prin urmare, (noi) am spus mereu și (eu) am spus întotdeauna că poziția noastră aici este una consecventă, de înțeles: nu avem nimic împotrivă”, a declarat liderul rus în timpul unei discuții după discursul său la forumul economic de la Sankt Petersburg.

“Este decizia suverană a oricărei țări să se alăture sau să nu se alăture asocierilor economice și este de latitudinea acestei asocieri asociații economice să accepte sau nu noi state. În măsura în care este oportun pentru UE, să decidă țările din UE, însele. Dacă va fi în beneficiul sau în defavoarea Ucrainei, este de asemenea, treaba lor”, a comentat Putin.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Telemeaua de Ibăneşti cucereşte America | Imagini în premieră din fabrica din Mureş

Telemeaua de Ibănești cucerește America. Producătorul din Mureș lucrează la un brand comun cu o companie de peste Ocean.  Produsele...
- Advertisement -

More Articles Like This