Warren Buffet a utilizat în primele trei luni ale anului 51 de miliarde de dolari. Este o treime din rezerva de cash a imperiului său

Așadar, Warren Buffet, în vârstă de 91 de ani şi-a redeschis portofelul într-un moment marcat de declinuri considerabile pe piaţa americană de capital. Celebrul investitor american a utilizat în primele trei luni ale anului 51 de miliarde de dolari, aproximativ o treime din rezerva de cash pe care imperiului său de investiţii, Berkshire Hathaway, o deţinea la finalul anului trecut.

Mai precis, Buffett a mizat pe dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard, cvadruplându-şi deţinerea după ce Microsoft a anunţat că va prelua compania. Astfel, participaţia ajunge în prezent la 9,5% din totalul acţiunilor, conform informațiilor preluate de Yahoo Finance.

Microsoft s-a oferit să achiziţioneze compania pentru 95 de dolari per unitate

- Advertisement -

Acţiunile Activision se tranzacţionează la circa 78 de dolari pe Nasdaq şi, dacă acordul cu Microsoft ajunge fără probleme la final, Buffett poate încasa un profit de cel puţin 17 dolari per acţiune.

Totodată, investitorul s-a orientat către retailerul Floor & Decor (FND), bine poziţionat în industria produselor de curăţat podele. Acţiunile se tranzacţionează la un multiplu de 30 x veniturile viitoare şi compania are marje relativ solide. În primul trimestru, Buffett şi-a actualizat portofoliul cu încă 3,9 milioane de acţiuni FND, uitându-se între timp şi la oportunităţile oferite de noul context energetic.

Astfel, gigantul petrolier Chevron a devenit în intervalul ianuarie-martie a patra cea mai mare poziţie din portofoliul Berkshire. Compania produce 2% din petrolul vândut anual la nivel global şi joacă un rol cheie în lanţurile de aprovizionare ale industriei energetice. Buffett a obţinut expunere pe Chevron în 2020, însă a utilizat tot mai mult capital în acest sens în T1/2022.

Simutaln, şeful gigantului de investiţii a achiziţionat 136 de milioane de acţiuni la Occidental Petroleum, grup ale cărui acţiuni s-au apreciat cu 128% anul acesta. În ciuda creşterii, acţiunile se tranzacţionează la un multiplu de numai 10,7 x veniturile estimate pe 12 luni. Compania este în prezent a opta cea mai mare deţinere a Berkshire.

Portofoliul companiei este dominat, însă, de Apple, cu 43% din total. La începutul lui 2022, Berkshire deţinea circa 887 de milioane de acţiuni la producătorul telefoanelor iPhone, grupul de investiţii cumpărând ulterior alte 4 milioane de unităţi. Valoarea totală a investiţiei este de 155,5 miliarde de dolari. Mai mult, Warren Buffett a obţinut expunere şi pe producătorul de hardware şi software HP.

Sursa: capital.ro