Președintele Biden spera să facă asta în timpul vizitei pe care a efectuat-o în Arabia Saudită și Emiratele Arabe, scrie QZ.

Problema, subliniază QZ, este că producția mondială de petrol funcționează deja la turație maximă. În cel mai mare bazin petrolier de șist din SUA, producția a atins un nivel record în iunie.

În schimb, pentru unii membri OPEC, în special Nigeria și Libia, forajele sunt paralizate din cauza managementului defectuos și al conflictelor.

Arabia Saudită și Emiratele Arabe au o capacitate de a fora ceva mai mare, dar nu e clar dacă o vor folosi

- Advertisement -

Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au o capacitate de a fora ceva mai mare, dar nu este clar dacă aceste țări vor dori sau vor putea să o folosească.

De exemplu, în cazul Arabiei Saudite, capacităţile Saudi Aramco sunt suficiente pentru a creşte producţia zilnică de petrol cu ​​1 milion de barili, dar compania saudită nu va putea menţine acest ritm mult timp, a informat Reuters.

Saudi Aramco nu poate produce mai mult de 11 milioane de barili pe zi fără a dezvolta rezerve în Arabia Saudită şi în alte ţări, potrivit unei alte surse ale agenţiei.

„În al doilea trimestru al anului 2020 am stabilit o producţie zilnică record la 12,1 milioane de barili, a precizat Saudi Aramco într-un comunicat. Compania „continuă să implementeze planuri de maximizare a producţiei de ţiţei de la 12 la 13 milioane de barili pe zi până în 2027”.

Biden nu va obține mari beneficii în Orientul Mijlociu

Enverus Intelligence Research (EIR) a avertizat cu privire la beneficiile limitate pe care le va obține Biden în Orientul Mijlociu în ceea ce privește creșterea producției de petrol sau modificarea prețurilor țițeiului.

Potrivit unui raport EIR, capacitatea neutilizată a OPEC pare să se fi erodat aproape în întregime, deoarece producția de țiței a organizației a crescut în ultimul an.

Analiștii EIR susțin că, prin urmare, este puțin probabil ca presiunea politică asupra marilor producători de petrol din OPEC să crească oferta, pe măsură ce sancțiunile impuse petrolului rusesc nu vor da rezultate imediate.

Scăderea prețurilor la benzină va fi, de asemenea, dificilă întrucât capacitatea de rafinare a petrolului din SUA este la cel mai mic nivel din ultimii opt ani.

OPEC se așteaptă ca oferta mondială de petrol să rămână în urma cererii până în 2023

Într-o prognoză din 12 iulie, OPEC a spus că se așteaptă ca oferta mondială de petrol să rămână în urma cererii până în anul 2023. Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite sunt singurele membre ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol cu ​​volume semnificative de producție neutilizată.

Împreună au un tampon de aproximativ 3 milioane de barili pe zi, adică aproximativ 3% din producția globală de petrol și aproximativ echivalent cu cantitatea de petrol rusesc care ar putea fi ținută în afara pieței prin sancțiuni la sfârșitul anului, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie.

Sursa: capital.ro