Friday, March 29, 2024

Alertă la granițele României! Zelenski a retras trupele în fostele teritorii ale țării noastre, Cernăuți și Bugeac. Col. Ion Popescu: „Interesant cum Kievul a decis asta!” (FOTO)

Must Read

Pericolul se apropie de granițele României. Volodimir Zelenski a retras trupele ucrainene în fostele teritorii ale țării noastre, furate de URSS în 1940 și lăsate cadou Ucrainei, Cernăuți și Bugeac.

Colonelul în rezervă Ion Petrescu a tras semnalul de alarmă, printr-o postare publicată pe Facebook.

„Interesant cum Kievul a decis ca în dispozitivul militar defensiv ucrainean să funcționeze câte un batalion cu destinație specială la granița cu Ungaria – țară membră a NATO, dar cu rețineri publice privind ajutorarea Ucrainei – și la frontiera cu România – alt stat membru al Alianței Nord-Atlantice, extrem de atent la nevoile ucrainenilor, taman în Cernăuți, capitala Bucovinei de Nord, teritoriu istoric românesc”, a scris analistul militar român, luni, pe Facebook.

„În plus, o brigadă de infanterie staționează în nord-vestul Bugeacului, la nord-est de Galați, deși pericolul unor noi atacuri imperiale, pentru zona respectivă vine dinspre Marea Neagră și Odesa. Carevasăzică…”, a adăugat col. Ion Petrescu.

- Advertisement -

Postarea lui Ion Petrescu este însoțită de o hartă sugestivă:

Continuă teroarea în Ucraina

Luni, Parlamentul de la Kiev a prelungit cu trei luni legea marțială.

Decretul susținut de către Volodimir Zelenski prevede o interdicție de ieșire din Ucraina pentru toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, potrivit presei internaționale. Astfel, legea marțială și starea de mobilizare vor fi active cel puțin până la data de 21 noiembrie 2022, inclusiv.

Legea marțială este în vigoare din data de 24 februarie în Ucraina, prima zi a invaziei ruse pe teritoriul vecin.

Legea marţială conferă armatei drepturi sporite şi limitează libertăţile civile, precum dreptul la protest.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x