Sunday, October 6, 2024

Cat costa panourile fotovoltaice pentru un apartament cu 2 camere, In cat timp recuperezi investitia

Must Read

Odată ce prețurile la facturile de curent au crescut, multe persoane au de gând să se îndrepte spre o investiție în panourile fotovoltaice. Cât costă acestea pentru un apartament cu două camere și în cât timp recuperezi investiția?

Panourile fotovoltaice produc energie de la radiația solară. Celulele din siliciu captează lumina soarelui și o transformă în curent electric cu ajutorul unui invertor. Este o soluție utilă pentru cei care doresc să aibă costurile mai mici la o casă, făcând parte din categoria surselor de energie regenerabilă. Aceste panouri, însă, prezintă trei tipuri de sisteme: on-grid, off-grid și hibrid. Diferența dintre ele constă în ce se întâmplă, de fapt, cu surplusul de energie produs.

Cei care doresc să apeleze la o investiție în panourile fotovoltaice se gândesc și la care sunt cele mai potrivite pentru locuințele lor. Trebuie să se țină cont de acoperișul casei, condițiile meteorologice și pentru cât timp există lumină naturală în zona respectivă, arată panourisolare365.ro.

Iar, pentru a ști de câte panouri fotovoltaice ai nevoie, trebuie să cunoști suprafața, tipul acoperișului și consumul de energie.

- Advertisement -

Cât costă panourile fotovoltaice?

Persoanele care vor să investească în panouri fotovoltaice pentru locuințele lor trebuie să cerceteze, mai întâi, piața. Ofertele sunt diferite, depinzând de firme, și trebuie să cunoști câtă energie consumi, la nivelul întregii locuințe.

Un sistem complet de panouri fotovoltaice poate ajunge la prețul de 1600 de euro per kilowatt instalat. Există și sub 1000 de euro, la o calitate diferită. Un sistem de panouri solare off-grid (sistem independent destinat unei locuințe care se află într-o zonă izolată, departe de rețeaua națională) care alimentează un televizor, 4 becuri LED și un frigider de 30-40 Watti pornește de la suma de 1100 de euro. Pentru un sistem on-grid, pus pe acoperișul casei, prețul pornește de la 0.8 – 1 euro / watt peak. Prețul unei instalații pornește de la 3200 de euro.

În cât timp recuperezi investiția?

Cât despre recuperarea investiției, depinde și de sistemul instalat. De exemplu, pentru un sistem on-grid, trebuie să iei în considerare și costurile pentru racordare, care sunt suplimentare. Cu un asemenea sistem se poate economisi până la 30% la factura de energie. Costul se amortizează în cinci ani.

Pentru un sistem hubrid, economisești până la 80% la factura de energie, dacă adaugi și o baterie solară de calitate.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidentiale! Șoșoacă nu mai poate candida și nu mai are nicio cale de atac

Curtea Constituțională a României (CCR) a transmis oficial că a invalidat candidatura reprezentantei SOS România, Diana Șoșoacă, la alegerile...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x