Thursday, April 25, 2024

China a crescut de 50 de ori achizițiile de aur rusesc. Beijingul profită din plin de sancţiunile Occidentului împotriva Moscovei

Must Read

În luna iulie, China a crescut achizițiile de aur rusesc de 50 de ori față de aceeași perioadă a anului trecut.

Exporturile de aur din Rusia către China au ajuns la 108,8 milioane de dolari în luna iulie, adică de 8,6 ori mai mult decât în ​​iunie și de 50 de ori mai mult decât în ​​iulie anul trecut, scrie RBC , citând date de la Administrația Generală a Vămilor din Republica Populară Chineză.

Până în luna februarie, aurul rusesc a mers în principal în Marea Britanie (84% din toate livrările), Elveția și Emiratele Arabe Unite. China a cumpărat aur rusesc în valoare de 237 de milioane de dolari în 2021. Având în vedere sancțiunile occidentale, metalul prețios este furnizat cu reducere, dar nu există informații publice cu privire la valoarea reducerii. Aleksei Viazovski, directorul Casei Monetăria de Aur, consideră că reducerea ar putea fi de 20-30 la sută din prețul de schimb al unciei.

China și-a crescut importurile nu numai de aur, ci și de platinoide. În iulie, importurile de paladiu (brut sau semifabricat) din Rusia au fost de 146,7 milioane dolari, comparativ cu 53,4 milioane dolari în luna mai, scrie RBC.

- Advertisement -

De subliniat că pe 22 iulie în țările UE a intrat în vigoare o interdicție privind achiziționarea de aur și bijuterii din Rusia .

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x