Tuesday, March 19, 2024

Cinci crize majore care ameninţă hrana românilor în această toamnă | Ce scenarii sunt luate în calcul

Must Read

Antena 3 a stat de vorbă cu fermieri din toate zonele țării și cu specialiști în politici agricole. Ce scenarii sunt luate în calcul pentru lunile următoare .

1. Criza politică – Comisia Europeană obligă România să reducă utilizarea pesticidelor cu 35%.

Mâncarea de pe mesele românilor este amenințată de o altă criză, și anume criza politică.

Așa cum ne spun fermierii, în fiecare an primesc de la Uniunea Europeană noi reglementări pe care trebuie să le pună în aplicare.

- Advertisement -

Și vorbim aici despre agricultura ecologică, agricultura verde și despre schimbările climatice.

Ei bine, Comisia Europeană, după cum spun fermierii, face toate aceste reglementări și le impune dintr-un birou, fără să țină cont de particularitățile fiecărei țări.

La acest moment, Comisia Europeană obligă România să reducă consumul de pesticide cu 35 % însă, spun fermierii, nu știu din ce cantitate trebuie să facă această reducere.

Nu știm exact dacă aceste insecte care trăiesc pe pământ se vor înfrupta din mâncarea care ar trebui să ajungă pe mesele românilor sau dacă Comisia Europeană va reuși să le ofere fermierilor soluții la aceste probleme.

2. Criza Banilor – Fermierii nu îşi permit să înființeze noi culturi din lipsa de bani. Pentru că nu au avut ce să vândă, nu au bani de însămânțare

3. Criza cauzată de secetă – Solul, grav afectat de secetă şi cu un deficit mare de apă, nu poate asigura necesarul de nutrienţi favorabil însămânțării.

În acest sens MADR a pus la dispoziția fermierilor un Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice

4. Criza îngrăşămintelor – Piaţa îngrăşămintelor care a înregistrat majorări de 500% la preţuri este amenințată de un nou val de scumpiri.

Fabrica de îngrășăminte din Dimitrovgrad, Bulgaria, și-a sistat producția. România o să fie acum nevoită să aducă îngrășăminte mai scumpe. Cererea o să fie mai mare, cantitatea mai mică, deci preţul o să explodeze.

5. Criza dată de lipsa forței de muncă – Este un deficit considerabil de forță de muncă în agricultură, în ciuda faptului că veniturile au crescut consistent în acest domeniu în ultimii ani.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x