Friday, March 29, 2024

Deputat ucrainian: Dacă Serbia „invadează” Kosovo, Ucraina este gata să acţioneze cu trupe pentru a-i apăra pe kosovari

Must Read

Deputatul ucrainian Oleksiy Goncharenko a declarat, pe fondul tensiunilor din ultimele ore din Nordul Kosovo, că dacă Serbia „invadează” Kosovo, Ucraina este gata să acţioneze cu trupele pentru a-i apăra pe kosovari.

Deputatul ucrainian a atacat regiumul de la Belgrad numindu-l “calul troian al lui Putin în Europa”.

“Dacă Serbia invadează Kosovo, ar trebui să-i apărăm pe kosovari. Ucraina este gata să acţioneze cu trupele noastre pe teren. Rusia încearcă să înceapă un război agresiv. Exact după metoda lui Putin. Aşa cum am spus, Serbia este calul troian al lui Putin în Europa. Războiul oriunde în lume este teribil”, a scris deputatul pe Twitter.

Tensiunile dintre Serbia şi Kosovo au escaladat după ce guvernul de la Pristina a anunţat o măsură care i-ar obliga pe sârbii din nordul ţării să solicite plăcuţe de înmatriculare auto emise de instituţiile de la Pristina. Duminică seara, protestatarii sârbi au parcat camioane pline cu pietriş şi alte utilaje grele pe drumurile care duc la cele două puncte de trecere a frontierei, Jarinje şi Bernjak, într-un teritoriu în care sârbii sunt majoritari. Poliţia din Kosovo a declarat că a fost nevoită să închidă punctele de trecere a frontierei.

- Advertisement -

Poliţia a declarat că s-au tras focuri de armă “în direcţia unităţilor de poliţie, dar din fericire nimeni nu a fost rănit”. Sirenele de raid aerian au fost auzite timp de mai bine de trei ore în micul oraş Mitrovica de Nord, locuit în principal de sârbi.

În urma tensiunilor şi a consultărilor cu ambasadorii UE şi SUA, guvernul din Kosovo a declarat că îşi va amâna planul cu o lună.

Pacea fragilă din Kosovo este menţinută de o misiune NATO care are 3 770 de soldaţi pe teren.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x