Tuesday, July 16, 2024

Erdogan vrea să ia lecții despre război de la Putin. Cei doi lideri vorbesc despre o nouă operațiune militară

Must Read

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan își dorește ca întâlnirea sa de vineri, de la Soci, cu omologul său rus Vladimir Putin va deschide o nouă “pagină în relaţiile lor”, în timp ce liderul de la Kremlin şi-a exprimat speranţa că va semna un acord pentru întărirea cooperării economice cu Turcia, relatează AFP şi Reuters. Liderul de la Ankara a spus că va discuta cu Putin și despre evoluţiile din Siria, unde Turcia vrea să lanseze o operaţiune militară împotriva miliţiilor kurde, notează Agerpres.

După discuţii politice şi economice “foarte productive” între delegaţiile celor două ţări, Erdogan a spus că întrevederea sa cu Putin de la Soci, în sudul Rusiei, “va deschide o pagină foarte diferită” în relaţiile bilaterale.

Recep Tayyip Erdogan a spus că va discuta cu omologul său rus în special despre evoluţiile din Siria, unde Turcia vrea să lanseze o operaţiune militară împotriva miliţiilor kurde pe care le consideră asociate Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

“Să discutăm cu acest prilej evoluţiile din Siria va permite detensionarea regiunii. Solidaritatea noastră în lupta împotriva terorismului este foarte importantă”, a subliniat Erdogan.

- Advertisement -

Liderul turc vrea să fie sigur că centrala nucleară de la Akkuyu va fi gata la timp

Aflat alături de preşedintele rus înaintea convorbirilor lor de la Soci, şeful statului turc a mai spus că vrea să se asigure că lucrările de construcţie a centralei nucleare de la Akkuyu de către compania rusă Rosatom, în sudul Turciei, vor respecta “calendarul fixat”, în condiţiile în care un litigiu riscă să provoace întârzieri ale acestui proiect.

La rândul său, Vladimir Putin a declarat vineri că speră în semnarea unui acord pentru întărirea cooperării economice cu Turcia.

“Sper că vom putea semna astăzi un memorandum privind întărirea legăturilor noastre economice şi comerciale”, a spus Putin, conform declaraţiilor transmise de televiziunea rusă.

Putin i-a mulțumit lui Erdogan pentru acordul cu Ucraina

Liderul de la Kremlin i-a mulţumit preşedintelui turc pentru eforturile sale care au permis obţinerea unui acord între Moscova şi Ucraina privind livrările de cereale ucrainene din porturile de la Marea Neagră.

“Graţie participării dvs directe şi medierii secretariatului ONU, problema legată de livrările de cereale ucrainene provenind din porturi de la Marea Neagră a fost soluţionată. Livrările au început deja şi aş vrea să vă mulţumesc”, a spus Putin.

El a subliniat, de asemenea, rolul Ankarei în tranzitul gazului rusesc spre Europa, prin gazoductul TurkStream.

“Partenerii europeni trebuie să fie recunoscători faţă de Turcia pentru că ea asigură tranzitul neîntrerupt al gazului rusesc”, a spus preşedintele rus.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Ascendia și UiPath semnează parteneriat pentru UiPath Academic Alliance

ASC (ASCENDIA SA), lider în dezvoltare de soluții e-learning, a semnat un parteneriat cu UiPath, lider global în soluții de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x