Tuesday, May 28, 2024

NATO nu vrea pace în Ucraina. Stoltenberg: „E în interesul nostru ca politica agresivă a Rusiei să nu aibă succes / Pentru Europa e cea mai tensionată situație de la cel de-Al Doilea Război Mondial”

Must Read

Până la pace este cale lungă. Șeful NATO a ieșit cu un nou anunț belicos. Jens Stoltenberg a transmis ferm că statele membre ale alianței militare au obligația de a susține regimul Zelenski și Ucraina o bună perioadă de timp de-acum încolo.

Continuă amenințările dintre NATO și Rusia. Dacă Putin a avertizat că este pregătit să folosească bomba nucleară, Jens Stoltenberg a mai lansat un semnal de alarmă pentru administrația de la Moscova.

Secretarul general NATO susține că tensiunile dintre Rusia și SUA, respectiv aliații săi, plus „apendicele” Ucraina (n.r. – stat care nu face parte din NATO și UE), au creat contextul celui mai tensionat moment pentru Europa, de la cel de-Al Doilea Război Mondial până în prezent. Astfel, Jens Stoltenberg a anunțat joi că Rusia nu trebuie lăsată să câștige în Ucraina.

Pentru a împiedica un succes al lui Vladimir Putin în fața lui Volodimir Zelenski, NATO și statele membre ale alianței militare trebuie să sprijine în continuare Ucraina cu arme și orice fel de alte ajutoare pentru o bună perioadă de timp de-acum încolo, susține Daily Mail.

- Advertisement -

Jens Stoltenberg (NATO), hotărât să continue războiul împotriva Rusiei, prin intermediul lui Volodimir Zelenski (Ucraina)

Deși o bună parte a populației europene fierbe și se opune implicării statelor UE în războiul din Ucraina, Jens Stoltenberg insistă:

„Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu aibă succes”, a transmis Jens Stoltenberg. „Ceea ce se întâmplă în Ucraina este teribil, dar ar putea fi mult mai rău, dacă ar fi fost un război între Rusia și NATO (…) Aceasta este cea mai grvă situație în Europa, de la cel de-Al Doilea Război Mondial”, a completat oficialul alianței militare.

În plus, Stoltenberg a avertizat că abuzurile lui Vladimir Putin cu statele NATO ar putea declanșa un mare război.

„Dacă președintele Putin chiar crede că poate face ceva similar unui stat NATO, așa cum a procedat în Georgia, Moldova și Ucraina, toate statele NATO vor fi activate imediat”, a avertizat Stoltenberg.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x