Friday, March 29, 2024

Primarii au cerut Guvernului salarii mai mari și pensii speciale. Argumentul lor: „Dorel câștigă aproape cât un viceprimar”

Must Read

Primarii de comune și municipii au cerut luni, Guvernului,bani pentru salarii dar și plata pensiilor speciale. Edilii locali i-au prezentat premierului Nicolae Ciucă un document prin care se analizează salariile funcționarilor publici din primării compartiv cu cele ale muncitorilor în construcții.

Potrivit unui document prezentat de Digi24 primarii care i-au arătat lui Nicolae Ciucă „inechitățile” din primăriile comunelor din România. „Schema Dorel” arată cum „un muncitor necalificat în construcții” ia un salariu aproape de cel al unui viceprimar.

Astfel, potrivit documentului „Dorel muncitor necalificat în construcții” are un salariu net, după plătirea taxelor, de 3.215 lei în timp ce venitul net al unui viceprimar, după plătirea taxelor este de 3.650 lei.

Edilii i-au cerut premierului Nicolae Ciucă să aplice Codul Administrativ și să le plătească pensiile speciale. „Impactul bugetar nu este așa cum s-a spus de 600 de milioane, pentru că această indemnizație va fi primită de cel care nu mai e în funcția de primar, ori mulți au murit, mulți sunt foarte tineri. Ar fi o chestiune morală de recunoaștere a acestei funcții, iar domnul prim-ministru a recunoscut că e o decizie politică și a spus că va ridica această problemă în prima ședință a coaliției.

- Advertisement -

UDMR a declarat pe față că susține aceste revendicări ale noastre. (…) Mai avem pe unul, pe domnul Ciolacu. A zis că nu pică bine, nu dă bine la public, la dvs. (n.red. presă). Și am zis că dvs. o să țipați o lună și o să tăceți pe urmă. Avem primari care nu se pot interna într-un centru de bătrâni că nu au cu ce să cotizeze din pensia de 2.000 de lei. Cred că guvernul are această datorie pentru că le-am zis că noi vom ridica steagul la alegeri și dacă tu nu mă vezi acum, s-ar putea nici eu să nu te văd data viitoare”, a declarat Dorinel Soare, primarul comunei Niculești.

Reprezentanții Asociației Comunelor din România și cei ai Asociației Municipiilor s-au întâlnit la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Dezvoltării Regionale Cseke Attila .

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x