Tuesday, October 3, 2023

Primarii au cerut Guvernului salarii mai mari și pensii speciale. Argumentul lor: „Dorel câștigă aproape cât un viceprimar”

Must Read

Primarii de comune și municipii au cerut luni, Guvernului,bani pentru salarii dar și plata pensiilor speciale. Edilii locali i-au prezentat premierului Nicolae Ciucă un document prin care se analizează salariile funcționarilor publici din primării compartiv cu cele ale muncitorilor în construcții.

Potrivit unui document prezentat de Digi24 primarii care i-au arătat lui Nicolae Ciucă „inechitățile” din primăriile comunelor din România. „Schema Dorel” arată cum „un muncitor necalificat în construcții” ia un salariu aproape de cel al unui viceprimar.

Astfel, potrivit documentului „Dorel muncitor necalificat în construcții” are un salariu net, după plătirea taxelor, de 3.215 lei în timp ce venitul net al unui viceprimar, după plătirea taxelor este de 3.650 lei.

Edilii i-au cerut premierului Nicolae Ciucă să aplice Codul Administrativ și să le plătească pensiile speciale. „Impactul bugetar nu este așa cum s-a spus de 600 de milioane, pentru că această indemnizație va fi primită de cel care nu mai e în funcția de primar, ori mulți au murit, mulți sunt foarte tineri. Ar fi o chestiune morală de recunoaștere a acestei funcții, iar domnul prim-ministru a recunoscut că e o decizie politică și a spus că va ridica această problemă în prima ședință a coaliției.

- Advertisement -

UDMR a declarat pe față că susține aceste revendicări ale noastre. (…) Mai avem pe unul, pe domnul Ciolacu. A zis că nu pică bine, nu dă bine la public, la dvs. (n.red. presă). Și am zis că dvs. o să țipați o lună și o să tăceți pe urmă. Avem primari care nu se pot interna într-un centru de bătrâni că nu au cu ce să cotizeze din pensia de 2.000 de lei. Cred că guvernul are această datorie pentru că le-am zis că noi vom ridica steagul la alegeri și dacă tu nu mă vezi acum, s-ar putea nici eu să nu te văd data viitoare”, a declarat Dorinel Soare, primarul comunei Niculești.

Reprezentanții Asociației Comunelor din România și cei ai Asociației Municipiilor s-au întâlnit la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Dezvoltării Regionale Cseke Attila .

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Hidroelectrica a lansat în final aplicație pentru clienți. iHidro este disponibilă pe telefon și web

Hidroelectrica a lansat astăzi aplicația mobilă iHidro, un instrument informatic inovator, care vine în întâmpinarea necesităților clienților companiei. Cu...
- Advertisement -

More Articles Like This