Tuesday, December 6, 2022

Ungaria spune că va semna un nou contract cu Gazprom în câteva zile, indiferent „că place sau nu”

Must Read

Ungaria va continua discuțiile cu Rusia privind suplimentarea importurilor de gaze naturale, așteptându-se să ajungă la un acord cu Gazprom în curând, a declarat luni ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, citat de Reuters.

Szijjarto s-a întâlnit luna trecută la Moscova cu omologul său rus Serghei Lavrov pentru a încerca să obțină o suplimentare cu 700 de milioane de metri cubi a importurilor de gaze naturale din Rusia, pe lângă cele prevăzute deja de contractul existent între guvernul ungar și Gazprom.

Compania energetică rusă a început să-și crească livrările de gaze naturale către Ungaria mai devreme în cursul acestei luni în contextul în care Moscova a tăiat complet sau redus puternic exporturile sale energetice către alte țări europene.

„Că place sau nu, vom continua discuțiile cu rușii despre creșterea livrărilor de gaze naturale către Ungaria”, a declarat luni Szijjarto la o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri.

- Advertisement -

„Există o ofertă de a crește livrările de gaz, o vom rafina cu Gazprom în următoarele câteva zile și vom semna un acord prin care am putea obține livrări suplimentare zilnic”, a adăugat el, fără a preciza de data aceasta despre ce volume este vorba.

Depozitele de gaze naturale ale Ungariei erau pline în proporție de 51% la începutul lunii august.

Ungaria exclude noi limitări asupra importurilor energetice din Rusia

Conform unui contract semnat anul trecut, înainte de declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie, Ungaria primește anual 3,5 miliarde de metri cubi de gaz natural de la Gazprom prin Bulgaria și Serbia, la care se adaugă încă un miliard livrați de un gazoduct ce tranzitează Austria.

Contractul semnat între Ungaria și Gazprom are o valabilitate de 15 ani.

Peter Szijjarto a declarat săptămâna trecută că guvernul său nu este dispus nici măcar să discute despre noi sancțiuni energetice împotriva Rusiei.

„În prezent este imposibil din punct de vedere fizic ca aprovizionarea cu petrol şi gaze naturale a Ungariei să fie asigurată fără surse de energie ruseşti, astfel că noi nu vom fi de acord ca poporul maghiar să plătească preţul războiului”, a anunțat acesta pe Facebook.

Ungaria a primit o derogare și în ceea ce privește embargoul asupra petrolului rusesc adoptat de Uniunea Europeană la începutul lunii iunie.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Nouriel Roubini, economistul care a prevăzut criza din 2008: ”Urmează mama tuturor crizelor!”

Profesorul Nouriel Roubini susține că economia mondială se va confrunta cu "mama tuturor crizelor" din cauza exploziei deficitelor și...
- Advertisement -

More Articles Like This