Vladimir Putin a cerut miercuri Guvernului de la Moscova să plătească tuturor familiilor care au copii și care locuiesc în teritoriile din Ucraina ocupate de Rusia un sprijin financiar.

Mai exact, este vorba despre suma de 10.000 de ruble, adică echivalentul a 613 dolari, arată Kremlinul, citat de CNN. Sursa citată mai precizează și modul în care vor fi realizate plățile.

Rusia oferă 613 dolari familiilor aflate în regiunile ocupate din Ucraina

Mai exact, conform președinției ruse, sumele de bani vor fi încasate de familie care au copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani și care locuiesc în regiunile Zaporojie, Harkov și Herson. Totodată, mai sunt vizate și familiile care au copii și locuiesc în autoproclamatele Republici Populare separatiste Donețk și Luhansk.

- Advertisement -

Referitor la data la care urmează să ajungă banii la beneficiari, conform anunțului făcut de Kremlin, sumele de bani sunt programate să fie plătite până la 15 septembrie familiilor ai căror copii merg la școală în teritoriile ocupate de Rusia.

Rusia, cheltuieli masive pentru recrutări

De la declanșarea războiului din Ucraina, cheltuielile Rusiei au crescut considerabil și cel mai probabil vor fi majorate în continuare, având în vedere eforturile depuse în Ucraina.

La momentul actual, în mai toate difuzoarele amplasate în spațiile publice din localitățile din Rusia, pe lângă muzica patriotică, se mai aud constant, mesaje ale campaniei de recrutare. Există și reguli stricte pentru cei care vor să se alăture militarilor.

Bărbații trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, iar cei interesați vor semna contracte de scurtă durată pentru campania din Ucraina. Recrutarea nu merge însă așa cum și-ar dori Vladimir Putin în contextul în care tot mai mulți ruși refuză să meargă la război.

În ceea ce privește sumele pe care Vladimir Putin este dispus să le plătească pentru a avea mai mulți soldați pe front, autoritățile de la Moscova au crescut sumele alocate pentru potențialii candidați și de asemenea oferă și loturi de teren, dar și locuri ”premium” în școlile rusești pentru copiii celor care merg la războiul din Ucraina.

Totodată, cei aflați în închisoare primesc pedepse mai blânde sau pot fi și eliberați dacă vor să meargă pe front în Ucraina. În ceea ce privește sumele pe care Rusia le oferă, cei care merg la război pot primi chiar și 5.500 de euro, scrie presa internațională.

Sursa: capital.ro