Thursday, April 25, 2024

Cei care nu vor suferi de bunăvoie riscă să fie pedepsiţi. „Elveţienii care nu reduc căldura în case sunt ameninţaţi de guvern cu închisoarea”

Must Read

În cazul unui deficit de energie, planul Elveţiei este clar: va fi necesar ca locuinţele să fie încălzite mai puțin. Pentru cei care încalcă ordonanța privind gazele, pedepsele ar putea fi severe, de la o simplă amendă la închisoare, scrie presa elveţiană.

„Veți risca închisoarea dacă vă încălziți până la 20 de grad în loc de 19 în această iarnă? Dacă gazul se epuizează în timpul sezonului rece, Confederația Elveţiană ar putea să fie măsuri în această direcție. În clădirile încălzite cu gaz, temperatura interioară nu trebuie să depășească 19 grade , apa caldă nu mai poate fi încălzită la mai mult de 60 de grade, iar caloriferele sau corturile cu aer cald ar fi interzise. Saunele și piscinele ar trebui să rămână oprite.

Cei care încalcă regulile guvernamentale riscă amendă sau chiar închisoare! Încălcarea intenționată a hotărârilor ar putea duce la o pedeapsă până la trei ani de închisoare. Chiar și în cazul încălcării prin neglijență a măsurilor este posibil ca o persoană să fie amendată„, scrie cotidianul elveţian Blick.

Aceste sancţiuni sunt prevăzute în Legea federală privind aprovizionarea economică a țărilor, la care Departamentul de Economie (DEF) se referă în mod explicit într-un document oficial.

- Advertisement -

Posibile verificări la fața locului

Riscă Elveţia o vânătoare de vrăjitoare în legătură cu oamenii care sunt prea lacomi de energie? „Nu suntem un stat polițienesc„, a asigurat ministrul Economiei, Guy Parmelin, în cadrul conferinței de presă a Consiliului Federal. Poliția nu vine acasă la toată lumea pentru a măsura căldura, dar pot fi făcute totuşi verificări la fața locului.

Controalele nu sunt exclud mai ales dacă cineva este denunțat de un vecin nemulțumit sau de un justiţiar de cartier. În aceste cazuri, cine se încălzește la 20 de grade în loc de 19 se poate aștepta la o amendă. Purtătorul de cuvânt al DEF confirmă acest lucru, cel puțin „dacă încălcarea hotărârii privind căldura a fost semnalată și verificată și ar putea fi apoi dovedită”.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x