Thursday, March 28, 2024

CIA: România a devenit țară sursă de canabis. Marijuana, cultivată în Bărăgan

Must Read

Ţara noastră a devenit sursă de canabis anunţă CIA, în raportul actualizat cu privire la România. Agenția Națională Antidrog confirmă, anunţând că aproape jumătate din captura de canabis de la noi este produsă local.

Pe marginea plantațiilor agricole cu porumb sau floarea-soarelui din Bărăgan pot fi văzute câmpuri întregi cu Cannabis Sativa, plantă cunoscută și ca marijuana sau cânepă.

Mărturie stau imaginile făcută în dreptul kilometrului 60 de pe Autostrada Soarelui, publicate de digi24.ro. Plantele ajung pe alocuri şi la trei metri înălţime.

În raportul de activitate pe 2021 al Agenției Națională Antidrog se afirmă că “iarba de canabis prezintă o disponibilitate în creştere, numărul de capturi fiind de aproape trei ori mai mare față de acum 10 ani”.

- Advertisement -

De asemenea, “Canabisul rămâne cel mai capturat drog la nivel naţional”.  Agenția anunță că au fost confiscate aproape 3 tone ce au provenit din peste 3600 de capturi. “96,98% (2892,553 kg) din cantitatea totală confiscată provine din 122 de capturi semnificative”, se spune în document. Dar poate cea mai importantă mențiune din raportul Agenției Antidrog este că “42,6% din cantitatea de canabis confiscată a avut ca ţară de producţie România”.

De cutând, specialiștii serviciului de informații externe ale Statelor Unite ale Americii, CIA, au modificat în raportul de țară despre România datele referitoare la drogurile ilicite. Astfel, România este acum “ţară sursă de cannabis”, devansând evaluarea din 2020 când eram “punct major de transbordare pentru heroină”.

Din 1992, Cannabis Sativa, a fost trecută de autoritățile din România pe lista plantelor pentru care trebuie autorizații speciale de cultivare.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x