Saturday, April 20, 2024

Criză de prostituate în Europa. Statul cu cel mai mare „deficit de personal”: „Este dificil!”

Must Read

Sună a glumă, dar e cât se poate de real. „Cea mai veche meserie din lume” s-a adaptat la rigorile din 2022. 

În unele state ale lumii prostituția este interzisă, dar funcționează cu acordul tacit al politicienilor și polițiștilor. În altele, prostituția este legală. Activitatea de „lucrător sexual” este reglementată, monitorizată atent de stat.

Totuși, chiar și unde există organizare, transparență, provocările nu dispar. Din ce în ce mai puține femei aleg să-și desfășoare activitatea în bordeluri. Prostituatele preferă să lucreze pe cont propriu, acasă, în secret.

Centrul pentru Prevenirea Crimelor și Securitate (CVV) din Olanda a tras semnalul de alarmă. Din acest punct de vedere, „Țara Lalelelor” este în criză de personal.

- Advertisement -

Prostituatele din Olanda cred că cea mai profitabilă variantă este să facă „freelancing”, de acasă. În plus, au mai multă intimitate. La fel se întâmplă și în România, dar prostituția nu este reglementată – pentru astfel de servicii, există deja o mulțime de site-uri de profil.

Pericolele la care se expun prostituatele care fac „freelancing”

Rodney Haan, consilier pentru politica privind prostituția la CVV, a avertizat că noua tendință este periculoasă. În primul rând se face evaziune fiscală, iar apoi siguranța lucrătoarelor sexuale este în pericol.

„Este dificil de măsurat unde există pericol. Dar a fi în afara mediului controlat nu înseamnă automat că sunt victime. Multe dintre ele reușesc să se protejeze bine”, a transmis oficialul olandez.

În ultimii 20 de ani, numărul de cluburi sexuale din Olanda a scăzut cu aproximativ 700 la circa 300. În ciuda acestor lucruri, Haan nu crede că vor dispărea complet, ci vor continua să existe în număr mai mic, informează Ziarul Românesc.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x