Wednesday, November 29, 2023

Erdogan susţine teza lui Putin: „Europa culege ce a semănat. Sancţiunile împotriva Rusiei sunt de vină pentru criză”

Must Read

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat marţi că sancțiunile impuse Rusiei de țările europene sunt cele care au generat criza energetică resimţită acum la nivelul întregului continent, teză identică cu cea susținută de luni de zile de oficialii de la Moscova.

Erdogan spune că ţările europene „culeg ceea ce au semănat” prin impunerea de restricţii economice Rusiei. „Atitudinea Europei față de domnul Putin și sancțiunile pe care le-a impus l-au adus pe domnul Putin, intenționat sau nu, până la punctul în care a spus: „Dacă faci asta, voi face asta!”, a declarat Erdogan.

„Folosește tot ce are la dispoziție, inclusiv, din păcate, gazul natural”, a adăugat preşedintele turc.

Nu mai departe de luni, purtătorul de cuvânt al lui Putin, spune că „sancțiunile impuse țării noastre” sunt de vină pentru încetarea livrărilor de gaze către Europa prin gazoductul Nord Stream 1.

- Advertisement -

În altă ordine de idei, Erdogan şi-a reiterat avertismentul puternic faţă de ţara vecină Grecia în legătură cu presupusele încălcări ale spaţiului aerian în Marea Egee. Este timpul ca Atena „să-şi vină în simţiri”, le-a declarat Erdogan reporterilor la Ankara, înaintea plecării sale într-un turneu de trei zile în zona Balcanilor. „În caz contrar, aşa cum spun mereu, putem coborî acolo într-o noapte pe neaşteptate„, a spus liderul turc, recurgând la retorica folosită adesea de Turcia atunci când ameninţă cu lansarea unei operaţiuni militare.

Erdogan s-a referit la sistemele S-300 de apărare aeriană ale Greciei care s-ar fixa pe avioanele turceşti  deasupra Mării Egee, acuzaţii negate de Atena.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Top cele mai cunoscute 70 de citate ale celebrului investitor Charlie Munger

Un investitor american remarcabil este Charlie Munger. Pe lângă faptul că este prieten și partener al guruului de investiții...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x