Friday, March 29, 2024

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, precizări de ultimă oră despre prețul final al energiei electrice

Must Read

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că Guvernul nu a scăzut nivelul la 255 de kwh pentru care prețul final la energie electrică să fie de 0,8 lei.kwh, de la 300, ci este reducerea voluntară a fiecărui consumator a ceea ce s-a stabilit la Bruxelles.

„Nu e scădere de la 300 la 255 kw. Este o aplicare voluntară a ceea ce s-a hotărât, practic, la Bruxelles, în momentul de față”, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Mediafax.

El precizează că în plafonul 0-255 kwh intră 7,2 milioane de români, iar în plafonul 0-300 kwh intră 7,6 milioane de români.

„Deci vorbim de 98% din cei care se încadrau. (…) A fost o decizie luată nu de minister, ci în coaliție. Deci 15% din 300 kw reprezintă exact 255”, încheie ministrul Energiei.

- Advertisement -

Inițial, ministrul Energiei a spus că este o „încercare de stimulare pentru a face populația să facă economie”.

Potrivit ordonanței, preţul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică este de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0 – 100 KWh inclusiv, de maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 a fost între 100,01 – 300 kWh, pentru un consum lunar care de maximum 255 kWh.

Lămuriri de la ANRE, în exclusivitate pentru Antena 3

Gina Vacariu, senior editor Antena 3 a cerut lămuriri de la ANRE în privința tarifelor la energia electrică.

Astfel, ce este sub 255 kWh  este tarifat cu 0,8 lei/ kWH. Ce este peste acest plafon se va taxa la prețul din contract (asta este valabil însă doar la un consum mediu de până în 300 kWh/lună, pe 2021).

Dacă ai peste 300 de kWH (anul trecut) plătești totă factura la preț întreg.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x