Thursday, March 28, 2024

Rusia interzice vânzarea biletelor de avion către bărbaţii între 18 şi 65 de ani. Costul zborurilor a ajuns şi la 16.000 de euro

Must Read

Prețul biletelor de avion cu plecare din Moscova în zilele următoare a crescut vertiginos, iar altele s-au vândut complet după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parţială.

Companiile aeriene ruse au primit interdicție să mai vândă bilete de avion bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, doar cei care prezintă dispensă de la Ministerul Apărării putând călători în afara ţării.

După anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială a rezerviștilor, companiilor aeriene ruse li s-a ordonat să interzică vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. jurnalistul francez Emmanuel Grynszpan de la Le Monde a postat informația pe contul său de Twitter la câteva ore după discursul lui Vladimir Putin prin care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia.

De asemenea, prețurile zborurilor au crescut brusc în ultimele 24 de ore, un bilet de la Moscova la Dubai costând 300.000 de ruble, aproximativ 5.000 de dolari.

- Advertisement -

Din alte surse, un bilet de avion pe ruta Moscova – Dubai ar fi ajuns chiar la un milion de ruble, adică peste 16.000 de euro.

Zborurile de la Moscova către capitalele Georgiei, Turciei și Armeniei pentru miercuri, 21 septembrie, s-au epuizat la scurt timp după anunțul lui Vladimir Putin, a informat site-ul rus de planificare a călătoriilor aviasales.ru, citat de The Moscow Times.

De asemenea, biletele spre Istanbul nu s-au mai găsit sau erau foarte scumpe. De exemplu, conform unor simulări făcute pe site-urile de ticketing, pe 24 septembrie prețul unui bilet era de aproximativ 1.600 de euro, adică de două-trei ori mai mare decât de obicei.

Până la prânz, ora Moscovei, zborurile directe din capitala Rusiei către Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan și Kârgâzstan au încetat să apară pe site.

Sky News mai relatează că prețurile biletelor de avion au crescut vertiginos de la anunțul lui Vladimir Putin, unele rute fiind complet epuizate. Zborurile Turkish Airlines din Moscova către orașe precum Istanbul și Belgrad sunt printre cele afectate.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x