Saturday, April 20, 2024

Anunț înfiorător de la Dacia: „Mașinile vor deveni un obiect de lux”

Must Read

Continuă într-un ritm accelerat sărăcirea cetățenilor europeni și în special, a românilor, care oricum erau cei mai chinuiți din punct de vedere economic. Șefii de la Dacia estimează că mașina personală va deveni un lux pentru oameni.

Cin ce în ce mai mulți cetățeni din Europa ar putea ajunge să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun, pe jos sau cu bicicleta. Prețurile în domeniul auto au explodat, iar creșterile de prețuri vor continua, avertizează Xavier Martinet, vicepreședinte Dacia Sales & Marketing.

Până și Dacia, una dintre cele mai accesibile mărci auto, până de curând, a umflat puternic prețurile.

„În orice criză apar oportunități, iar ceea ce vedem noi este că inflația și scumpirea unor componente și materii prime a dus la creșterea prețului mașinilor. Unii dintre cumpărători văd cum o mașină de 20.000 – 25.000 de euro a ajuns să coste peste 30.000 de euro, iar astfel Dacia devine o alternativă foarte bună.

- Advertisement -

Dar, în același timp, odată cu scumpirea mașinilor, pierdem o parte dintre clienții care, venind probabil de pe piața mașinilor second-hand, își doreau mașini foarte accesibile. Deci Dacia câștigă și pierde totodată. Asta nu ne bucură, dar, raportat la alte mărci de volum, cred că avem un avantaj.

Cu ani în urmă nu ne gândeam că un model Dacia va depăși prețul de 20.000 de euro. Dar atunci nu exista o criză a semiconductorilor, un război în Ucraina, prețul oțelului nu se dublase, nici cel al aluminiului nu crescuse cu 40%, etc. Lumea se schimbă, piața se schimbă și, în actualele condiții, creșterea prețului este inevitabilă.

„Toți producătorii au fost nevoiți să mărească prețurile”

Așa cum vedeți scumpirile în gospodăria proprie și companiile auto le văd în propriul ciclu de producție. Nu am plănuit această creștere de prețuri, dar toți producătorii au fost nevoiți să o aplice. Întrebarea la care nu avem încă răspuns este dacă mașinile vor mai fi suficient de accesibile pentru toată lumea. În prezent ne temem că vehiculele vor deveni un obiect de lux.

Aceasta este o problemă a întregii industrii auto. Sigur, nu suntem mulțumiți de situație, dar nu avem ce face, a declarat șeful diviziei de vânzări și marketing a Dacia”, a declarat șeful Dacia, citat de Economica.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x