Wednesday, April 24, 2024

Biden și-ar fi pierdut cumpătul și ar fi ridicat tonul la Zelenski, în timpul unei discuții telefonice – NBC

Must Read

A devenit o rutină de când Rusia a invadat Ucraina ca președintele Joe Biden și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski să vorbească la telefon ori de câte ori Statele Unite anunță un nou pachet de asistență militară pentru Kiev. Dar o convorbire telefonică între cei doi lideri s-a desfășurat diferit față de cele anterioare, scrie NBC News.

Este vorba despre o convorbire telefonică din 15 iunie.

Conform a patru persoane familiare cu discuțiile, Biden abia terminase să-i spună lui Zelenski că dăduse undă verde pentru încă un miliard de dolari în asistență militară pentru Ucraina, când Zelenski ar fi început să enumere tot ajutorul suplimentar de care avea nevoie și pe care nu l-a primit.

Biden și-ar fi pierdut cumpătul. Poporul american a fost destul de generos, iar administrația și armata americană au lucrat intens pentru a ajuta Ucraina, ar fi spus președintele american ridicând vocea la Zelenski, căruia i-ar fi reproșat că ar fi putut să-și arate mai multă recunoștință, conform NBC News.

- Advertisement -

Oficiali ai administrației americane au declarat că relația dintre Biden și Zelenski s-a îmbunătățit de la convorbirea telefonică din iunie, Zelenski făcând apoi o declarație în care a lăudat Statele Unite pentru asistența financiară generoasă.

Nemulțumirile lui Biden s-ar fi acumulat, înainte de acel apel telefonic, pentru că ar fi simțit că, deși ar fi făcut totul cât au putut de repede, Zelenski a continuat să se concentreze public doar pe ceea ce nu s-a făcut, mai scrie NBC News. Din perspectiva lui Zelenski, precum și a unor guverne est-europene și a unor parlamentari americani din ambele partide, a existat o frustrare că administrația Biden se mișcă prea încet legat ce cererile de armament ale Ucrainei, conform NBC News.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x