Armata din Austria se pregătește de blackout! Experții au asigurat că un blackout în Austria este inevitabil.

Cazarma din Bruckneudorf, Burgenland va fi transformată în scurt timp într-o insulă de securitate pentru nevoile de bază ale populației. Forțele armate construiesc o centrală electrică care să funcționeze pe bază de lemn.

În ceea ce privește planificarea bugetară pentru următorii patru ani, armata ia măsuri de precauție corespunzătoare din punct de vedere militar. Pentru orice situație de urgență, cazarma din Bruckneudorf va fi transformată într-o așa-numită „insulă de securitate”. Locația va funcționa ca un punct de salvare pentru populația aflată în nevoie în Austria.

Armata este pregătită de blackout!

- Advertisement -

Armata se pregătește de blackout, mai precis: fără încălzire, fără lumină, fără telefon mobil, fără benzinărie, dacă nimic nu funcționează, toată țara este blocată.

„Pentru a fi pregătiți pentru astfel de situații de criză, la Bruckneudorf urmează să fie construită o centrală durabilă de energie termică și electrică. Ea servește nevoilor de bază. Uzina va funcționa pe bază de lemn”, a anunțat comandantul militar Gernot Gasser.

Bugetul acestui proiect este de zece milioane de euro, a scris Kronen Zeitung. Potrivit lui Gasser, armata ar trebui să fie operațională cel puțin 14 zile în cazul unei pene grave de curent, scrie ziarulromanesc.at.

Conform declarațiilor spuse de generalul de brigadă Philip Eder, șeful departamentului de strategie militară al Departamentului de Apărare, acesta a evidențiat că trebuie să fim mereu pregătiți pentru blackout.

„Există experți care spun că riscul unui blackout este în general relativ mare”. În orice caz, armata este pregătită, a declarat Eder pentru Ö1.

Trebuie să existe o structură de management clară, în care toată lumea știe ce are de făcut

În situații de urgență, conform declarațiilor lui Eder, este necesară o structură de management clară.

„Trebuie să existe planuri care au fost pregătite și o structură de management clară în care toată lumea știe ce are de făcut”. Începe cu Cancelarul Federal și se termină cu municipalitatea și cetățenii înșiși, a subliniat generalul.

Acestea sunt lucrurile de primă necesitate în cazul unui blackout: alimente neperisabile pentru două săptămâni și suficientă apă, aproximativ doi litri de persoană pe zi. De asemenea, ar trebui să fie disponibile sobe de camping, articole de igienă, medicamente, lanterne și pături, precum și un radio alimentat cu baterii (radio auto) care oferă posibilitatea de a primi informații importante.

Sursa: capital.ro