Sunday, December 4, 2022

Fermierii din Noua Zeelandă vor reduce emisiile agricole, plătind taxe pe râgâitul şi urina vacilor

Must Read

Într-o premieră mondială, Noua Zeelandă vrea să introducă o modificare fiscală care va obliga fermierii să plătească pentru emisiile de gaze cu efect de seră din agricultură, inclusiv metanul eructat de vaci și protoxidul de azot emis prin urina animalelor.

Prim-ministrul Jacinda Ardern și trei dintre miniștrii săi au anunţat planul guvernului de a taxa producătorii agricoli pentru impactul asupra climei, transmite The Guardian.

Emisiile produse de sistemele digestive ale celor 6,3 milioane de vaci din Noua Zeelandă sunt printre cele mai mari probleme de mediu ale țării.

Planul include impozitarea atât a metanului emis de animale, cât și a protoxidului de azot emis în mare parte de urina bogată în îngrășăminte – care împreună contribuie la aproximativ jumătate din producția totală de emisii din Noua Zeelandă.

- Advertisement -

„Înseamnă că fermierii din Noua Zeelandă vor fi primii din lume care reduc emisiile agricole. Nici o altă țară din lume nu a dezvoltat încă un sistem de taxare și de reducere a emisiilor agricole, așa că fermierii noștri sunt pregătiți să fie primii. Reducerea emisiilor îi va ajuta pe fermierii din Noua Zeelandă să fie nu numai cei mai buni din lume, ci și cei mai buni pentru lume”, a spus Ardern.

Toate veniturile din taxă vor fi direcționate către noi tehnologii, cercetări și plăți de stimulare către fermierii care adoptă practici ecologice.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Ce s-a descoperit în cel mai recent studiu despre vaccinul Pfizer

Eficiența vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer scade pe măsură ce pacienții îmbătrânesc, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii...
- Advertisement -

More Articles Like This