Thursday, March 28, 2024

Oficiali MAI: „Elon Musk nu a intrat în România” Citeşte întreaga ştire: Oficiali MAI: „Elon Musk nu a intrat în România”

Must Read

Petrecerea de la Castelul Bran a unora dintre cei mai bogați oameni ai lumii a avut loc azi-noapte – la aceasta au participat inclusiv Peter Thiel, fondatorul PayPal, și partenerul lui, miliardarul Matt Danzeisen.

Însă Elon Musk și Angelina Jolie nu au ajuns în România, au confirmat, pentru Libertatea, două surse concordante din arme diferite ale Ministerului Afacerilor Interne, instituții care ar fi trebuit să cunoască intrarea în țară a unor cetățeni americani în țară.

„Încă din septembrie 2021, mai multe firme foarte importante de pază și securitate din străinătate au venit să inspecteze Castelul de la Bran”, a declarat pentru Libertatea un înalt ofițer din MAI, care a rugat să i se păstreze confidențialitatea. 

„După ce au făcut inspecția, au dat verde și s-au făcut foarte multe rezervări încă de anul trecut, în perioada noiembrie – decembrie, pentru sărbătoarea de Halloween din 2022”, a continuat acesta.

- Advertisement -

Sâmbătă, site-ul Mediaflux a publicat informația potrivit căreia Elon Musk a închiriat Castelul Bran pentru prietenii săi din Silicon Valley și alte nume importante din industria entertainment.

Presa românească, inclusiv Libertatea, a încercat să obțină informații de la organizatori. Aceștia, pe surse, au confirmat petrecerea și că noul patron al Twitter va veni în țară. Inclusiv Libertatea a anunțat ca „Elon Musk va veni în România”. 

Câteva publicații, printre care G4media sau Cotidianul, au fost mai rezervate și au anunțat petrecerea, dar au precizat că nu există o confirmare oficială privind venirea celui mai bogat om din lume în România. Inclusiv Libertatea a menționat lipsa unei confirmări oficiale a venirii lui Elon Musk în articolele care au urmat sâmbătă și duminică, ziua petrecerii.

Petrecerea a avut loc, iar multe dintre televiziuni și site-uri au continuat să spună că Musk a venit în țară și că a luat masa la o stână din Poiana Brașov. După care a mers la petrecerea propriu-zisă de duminică noaptea spre luni, de la Castelul Bran. 

Luni dimineață, Libertatea a obținut confirmarea de la doi oficiali, din două instituții separate ale MAI, că „Elon Musk nu a intrat în România”.

„Nici Angelina Jolie nu a intrat în România”, a spus unul dintre ei. Fiind cetățeni americani, ambii ar fi avut nevoie, indiferent care ar fi fost calea pe care ar fi venit în România, să apară în evidența unuia dintre punctele de frontieră ale țării.

Cei doi oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne, ambii cu poziții de coordonare, acces la informații și care au solicitat păstrarea confidențialității, fac parte din două instituții separate, care, legal, ar fi trebuit să știe de intrarea lui Elon Musk în țară.

Libertatea cere scuze publicului său, dar și celor care au preluat informația de la noi, pentru că s-a hazardat publicând sâmbătă anticiparea potrivit căreia Elon Musk ar urma să sosească duminică seara în țară.

Nu este vina surselor pe care le-am citat, ci doar a noastră, pentru că nu am fost mai scrupuloși în a analiza și verifica informația. Faptul că, mai apoi, nu am afirmat și că Elon Musk a ajuns în țară, nu ne scuză eroarea inițială.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x