Thursday, March 28, 2024

Olanda. Parlamentul a adoptat o rezoluție prin care cere guvernului să nu voteze în favoarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Must Read

Rezoluția adoptată în această după-amiază de camera inferioară a Parlamentului Olandei atrage atenția cu privire la “o serie de probleme legate de corupția persistentă, dar și de crima organizată din România și Bulgaria”.

Astfel, subliniază documentul, “aceste aspecte pot cauza probleme majore pentru securitatea de la frontiera statelor respective. Prin urmare, pot exista riscuri de securitate și pentru Țările de Jos (Olanda), dar și pentru întregul spațiul Schengen. (…) Solicităm guvernului să efectueze investigații suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România și Bulgaria, pe baza faptului că Țările de Jos privesc cu strictețe și echitate funcționarea statului de drept, dar și scăderea corupției și a crimei organizate în ambele țări”.

Sophia in’T Veld, coordonatoarea grupului Renew în Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European a declarat astăzi pentru Agerpres că decizia colegilor ei “o întristează”, întrucât o bună parte a politicienilor olandezi vor ca România și Bulgaria să devină membre ale spațiului Schengen. Aceasta a adăugat că cele două state au făcut progrese importante în ultima perioadă și crede că premierul Rutte ar trebui să încerce mai mult să convingă parlamentul olandez că cele două state sunt pregătite de aderare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x