Wednesday, April 24, 2024

Un clujean inventiv a găsit o soluție inedită pentru a reduce facturile la energia electrică. Ce a făcut bărbatul

Must Read

Românul s-a născut inventiv! Un clujean a găsit o metodă inedită prin care să reducă costurile la energia electrică. Bărbatul și-a montat 16 panouri fotovoltaice la geamul apartamentului său.

Facturile la energia electrică le dau mari bătăi de cap românilor, însă un clujean foarte inventiv a găsit soluția perfectă pentru a scăpa de acestă mare problemă.

În loc să stea cu mâinile în sân și să se plângă de costul uriaș al energiei, bărbatul și-a pus mintea la contribuție, și-a suflecat mânecile și a trecut la treabă.

Astfel, el și-a montat la geamul apartamentului său 16  panouri fotovotaice prin care a reușit până acum să își reducă considerabil facturile la energia electrică.

- Advertisement -

Autoritățile au aflat despre invenția clujeanului însă el nu poate fi sancționat pentru că nu încalcă nicio normă legală.

”Legislația în domeniu nu prevede obligativitatea obținerii unei autorizații de contruire pentru această situație, dar vom monitoriza acest fenomen și în caz că vor apărea modificări legislative bineînțeles că vom aplica legea” a spus  Iulia Persa, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca, la Antena 3 CNN.

Românii sunt sufocați de facturile uriașe la energia electrică

În ultimele zile, românii au început să primească cu mari întârzieri, facturi uriașe la energie iar autoritățile îi lasă să se lupte cu morile de vânt.

Nimeni nu le poate garanta eșalonarea plăților așa că oamenii sunt la mila furnizorilor. Singura soluție pe care ei o au este să negocieze cu furnizorul și să spere că acesta va accepta în cele din urmă, plata facturilor în mai multe tranșe.

”Nu putem decât să apelăm la bunul simţ al furnizorilor”, a spus Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte ANRE.

Soluția care i-ar mai ajuta pe românii împovărați de valul de scumpiri să respire este eșalonarea facturilor, însă furnizorii nu sunt obligați să facă acest lucru.

”Nu există o obligaţie. Acesta poate fi catalogat ca un beneficiu oferit de furnior clientului final”, a declarat Adrian Vintilă, FEL România.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Renzo (REZ) se listează pe Binance Launchpool. V-ati pus BNB-ul la treaba?

 Binance anunta inca un proiect (al 53-lea) pe Binance Launchpool – Renzo (REZ), un protocol de liquid restaking, utilizatorii având posibilitatea...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x