„De câteva săptămâni toate partidele românești și instituțiile centrale cu atribuții și în extern + personalități publice au început o ofensivă totală pentru acceptarea României în spațiul Schengen cu obiectivul declarat ca de la 1 ianuarie 2023 românii să intre în clubul select al statelor între care nu mai există puncte de frontieră.

În acest efort conjugat veriga slabă pare să fie USR (Uniunea Salvați România). Calculele politice interne și imediate cu bătaie spre alegerile din 2024 sunt mult mai importante și de aceea adoptă un discurs dublu cu privire la Obiectivul național de accedere în Schengen.”, se arată într-o analiză a stiripesurse.ro.

Adoptă un discurs dublu cu privire la Obiectivul național de accedere în Schengen

Sursa citată menționează faptul că, în situația curentă, avem de a face cu o adevărată Operațiune Anti-Schengen. Oficial linia partidului este Pentru intrarea în Spațiul Schengen, dar… Neoficial lucrurile devin muuult mai nuanțate. Punctajul de partid dat comunicatorilor, acțiunile în zona ambasadelor UE de la București și acțiunile din Parlamentul European și alte instituții europene arată altceva.

- Advertisement -

În continuare, sursa arată că punctajul de partid este unul care mustește de „corupție”. Comunicatorii trimiși de partid la emisiunile TV trebuie să spună că „Da, vrem în Schengen, dar avem multă corupție și nu vom intra din cauza corupților care este la PNL și PSD și de aceea dacă nu intrăm din această cauză nu intrăm”. Se dau și indicații de regie – stiripesurse.ro a intrat în posesia punctajului:

  • USR susține fără rezerve aderarea României la Schengen;
  • România și românii merită să fie în Schengen;
  • Un ministru de interne corupt pune în pericol acest obiectiv fundamental al țării;
  • De aceea Bode trebuie demis urgent;
  • Ne trebuie un ministru de Interne CREDIBIL și INTEGRU ca să nu ratăm Schengen;
  • Dacă cumva ratăm acest obiectiv, este numai din cauza lui Iohannis și a clicii lui.

USR susține că ministrul de Interne, Lucian Bode, trebuie să plece

Miercuri, 12 octombrie, prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, a efectuat o vizită de lucru în România. Tot în aceeași zi, ambasadorul Olandei la București a afirmat că România nu întrunește toate condițiile de aderare la zona de circulație din motiv că nu respectă în profunzime statul de drept.

„NU fugiți pe fente cu olandezii sunt de vină, sunt nasol, etc. Dacă se insistă f mult, de reamintit că partidul care se opune este din EPP (grupul popularilor în care e PNL). Întoarceți discuția la Bode, BMW-uri, corupție și necesitatea să plece, orice altceva ați fi întrebați (de ex. “Î: Dar e nevoie de un armistițiu, credeți că trebuie pace politică? R: E nevoie să nu mai avem un ministru de Interne corupt care cumpără mașini cu dedicație.

Ne face enorm de mult rău ca țară, riscăm să ratăm Schengen din cauza sa.”) Palierul următor este cel al campaniilor online derulate de partid  cu banii din subvenția de la Bugetul de stat prin care arată cât e coruptă e România., a relatat sursa menționată anterior

„Mesajele sunt transmise și spre Ambasadele statelor UE de la București spre a fi trimise oficialilor țărilor pe care le reprezintă în România. Iar la Bruxelles birourile comisarilor și ale șefilor de grup naționali sunt inundate cu mesaje de cât de coruptă e România.

Dacă la cele de mai sus adăugăm și apelurile publice către OLAF și EPO (Parchetul European) atunci tabloul contrastează flagrant cu discursul oficial al liderilor USR. De reținut că până acum țările care se opuneau accederii României în Schengen tocmai Tema corupției o invocau oficial, deși după cum se știe… erau și alte motive chiar mai importante.”, a scris publicația stiripesurse.ro

Sursa: capital.ro