Tuesday, March 19, 2024

Wispr, alternativa la WhatsApp creată de români. Motivul pentru care staruri precum Van Damme sau vedete din MotoGP folosesc deja aplicaţia

Must Read

Securitatea cibernetică este vitală în secolul digitalizării. Aplicaţiile de comunicaţii clasice precum WhatsApp sau extensia Messenger de la Facebook folosesc datele noastre cu caracter personal, cel puţin în scopuri de marketing.

“Desigur, toţi ştim poveştile în care vorbim între noi, având telefonul în buzunar despre un subiect, despre o vizită, de exemplu în Roma şi ulterior primim o reclamă pe Facebook cu o potenţială ofertă spre Roma”, a declarat Cristian Iosub, expert securitate.

Cum funcţionează Wispr?

În funcţie de tipul de aplicaţie pe care o utilizăm, trebuie să confirmăm câmpul de acceptare a termenilor şi condiţiilor, înainte de crearea contului. Astfel, unele aplicaţii pot distribui mai departe datele cu caracter personal, altele le pot folosi în interes propriu. Aici face diferenţa aplicaţia românească. În cazul aplicaţiei Wispr, comunicarea între două dispozitive, se realizează diferit.

“Cele două nu se mai conectează folosind un server. Practic, cele două se conectează în mod direct. Astfel încât, transmisiunea de date se efectuează într-un mod securizat, între cele două dispozitive fără ca un terţ să colecteze date, să poată folosi date sau să poată interveni în transferul de date”, explică unul dintre creatorii aplicaţiei.

- Advertisement -

Interesele aplicaţiilor de comunicaţii prin colectarea datelor noastre, sunt multiple şi generează surse de venit. “Vorbim de reclamă targetată conform specificului sau profilului utilizatorului, vorbim de vânzarea de date cu caracter personal către terţi”, a declarat Cristian Iosub, expert securitate. Wispr este momentan o aplicaţie gratuită. După dezvoltarea funcţiei de micro-plăţi, ca în cazul Alipay sau WeChat, aceasta va costa.

“Astfel, putem spune cu brio că suntem prima şi singura aplicaţie românească de acest tip. În piaţa europeană nu prea identificăm un dezvoltator de aplicaţii de comunicaţii, nu mai spunem de comunicaţii securizate şi fintech de micro-plăţi”, a declarat Ovidiu Toma, co-fondator şi CEO CryptoDATA. Wispr a înregistrat până în luna august a acestui an, aproximativ, un milion de utlizatori.

30% din acţiunile firmei au fost vândute unui fond de investiţii cu capital German din Luxembourg, din dorinţa de expansiune şi din nevoia de suport financiar.

Printre utilizatorii aplicaţiei româneşti se numără actorul Jean-Claude Van Damme sau mai mulţi piloţi de Moto Grand Prix. Wispr are concurenţă serioasă. WhatsApp, liderul modial al aplicaţiilor de comunicaţii, a trecut în 2021 de peste 2 miliarde de useri.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x