Saturday, April 20, 2024

Cauciucuri de iarnă 2022. Prețul anvelopelor a crescut semnificativ în luna noiembrie

Must Read

Anvelopele de iarnă s-au scumpit în acest sezon, șoferii care nu au deja un set fiind nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.

Așa cum se arată în Codul Rutier, circulația autovehiculelor pe drumurile acoperite cu gheață, zăpadă sau polei se face doar cu autovehiculele care au montate anvelopele de iarnă. Șoferii care nu respectă această prevedere riscă să primească amenzi care pot fi mai mari decât costul unui set de cauciucuri.

Anvelopele de iarnă s-au scumpit în ultima perioadă cu 10-15%, prețurile pornind de la 125 de lei/bucată, adică pentru un set complet, șoferii vor plătim minim 500 de lei. Prețurile pot ajunge la 2.000 de lei pemtru o singură anvelopă.

Vezi oferta de preturi la cauciucuri online:
pcgarage.ro ; anvelomag.ro ; emag.ro

Atunci când vine vorba de achiziția anvelopelor, prețul este unul dintre cele mai importante criterii. Un studiu arată că 87,7% dintre respondenți țin cont de acest factor, 10,2% acordă o importanță de nivel mediu acestui factor, iar 2% spun că  nu este deloc important.

- Advertisement -

Alți factori importanți în procesul de achiziționare sunt: marca, eficiența, rezistența, zgomotul produs la rulare, frânarea și manevrabilitatea pe diverse tipuri de carosabil.

Ce amenzi riscă șoferii care nu echipeză mașina cu anvelopele de iarnă

Șoferii care nu respectă prevederile legale în privința anvelopelor de iarnă vor fi sancționați cu o amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni.

„Conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau fără a avea montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate”.

Anvelopele nu sunt obligatorii de la o anumită dată, dar trenuie să fie echipate atunci când începe să ningă. Șoferii care sunt prinși fără cauciucuri de sezon, primesc o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte de amendă, echivalate cu o sumă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x