Thursday, April 25, 2024

Cel puțin un miliard de dolari lipsesc din fondurile clienților platformei de tranzacționare a criptomonedelor FTX, care de curând și-a cerut falimentul.

Must Read

Conform Reuters, care citează mai multe surse familiare cu situația, fondatorul firmei, Sam Bankman-Fried, a transferat zece miliarde de dolari din fonduri clienților platformei FTX către o altă compania a sa de tranzacționare, Alameda Research, iar o mare parte din sumă a dispărut.

Va reamintim ca cea mai sigura metodade a va pastra cryptomonedele este intr-un portofel hardware de genu https://bit.ly/portofel-crypto

Deși se știa faptul că FTX a transferat fondurile clienților către compania Alameda, până acum nu era cunoscut faptul că o parte din acestea lipsesc. O sursă a estimat că au dispărut aproximativ 1,7 miliarde de dolari, iar altele apreciază suma între un miliard și două miliarde de dolari.

Într-un răspuns către Reuters, fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a declarat că “nu este de acord cu caracterizarea” transferului de 10 miliarde de dolari. “Nu am transferat în secret. Am avut o etichetare internă confuză și am interpretat-o greșit”, a adăugat acesta, fără a detalia. Întrebat despre fondurile lipsă, Bankman-Fried a răspuns: ”???”.

Platforme de tranzacționare a criptomonedelor FTX, cu sediul în Bahamas, a depus vineri o cerere de intrare în faliment, după ce la începutul săptămânii o serie de clienți au început să se retragă. Ulterior, un acord de salvare cu compania rivală Binance a eșuat, ceea ce a dus la cea mai mare cădere a pieței crypto din ultimii ani.

- Advertisement -

FTX s-a confruntat cu o avalanșă de retrageri din partea clienților, după ce duminica trecută Changpeng Zhao, CEO al gigantului Binance, a anunțat că firma își va vinde întreaga participație în tokenul digital FTX, în valoare de cel puțin 580 de milioane de dolari, ”din cauza dezvăluirilor recente”. Cu patru zile înainte, publicația CoinDesk a scrist că o mare parte din activele de 14,6 miliarde de dolari ale Alameda erau deținute în token-ul FTX.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x