Wednesday, December 7, 2022

Cel puțin un miliard de dolari lipsesc din fondurile clienților platformei de tranzacționare a criptomonedelor FTX, care de curând și-a cerut falimentul.

Must Read

Conform Reuters, care citează mai multe surse familiare cu situația, fondatorul firmei, Sam Bankman-Fried, a transferat zece miliarde de dolari din fonduri clienților platformei FTX către o altă compania a sa de tranzacționare, Alameda Research, iar o mare parte din sumă a dispărut.

Va reamintim ca cea mai sigura metodade a va pastra cryptomonedele este intr-un portofel hardware de genu https://bit.ly/portofel-crypto

Deși se știa faptul că FTX a transferat fondurile clienților către compania Alameda, până acum nu era cunoscut faptul că o parte din acestea lipsesc. O sursă a estimat că au dispărut aproximativ 1,7 miliarde de dolari, iar altele apreciază suma între un miliard și două miliarde de dolari.

Într-un răspuns către Reuters, fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a declarat că “nu este de acord cu caracterizarea” transferului de 10 miliarde de dolari. “Nu am transferat în secret. Am avut o etichetare internă confuză și am interpretat-o greșit”, a adăugat acesta, fără a detalia. Întrebat despre fondurile lipsă, Bankman-Fried a răspuns: ”???”.

- Advertisement -

Platforme de tranzacționare a criptomonedelor FTX, cu sediul în Bahamas, a depus vineri o cerere de intrare în faliment, după ce la începutul săptămânii o serie de clienți au început să se retragă. Ulterior, un acord de salvare cu compania rivală Binance a eșuat, ceea ce a dus la cea mai mare cădere a pieței crypto din ultimii ani.

FTX s-a confruntat cu o avalanșă de retrageri din partea clienților, după ce duminica trecută Changpeng Zhao, CEO al gigantului Binance, a anunțat că firma își va vinde întreaga participație în tokenul digital FTX, în valoare de cel puțin 580 de milioane de dolari, ”din cauza dezvăluirilor recente”. Cu patru zile înainte, publicația CoinDesk a scrist că o mare parte din activele de 14,6 miliarde de dolari ale Alameda erau deținute în token-ul FTX.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Nouriel Roubini, economistul care a prevăzut criza din 2008: ”Urmează mama tuturor crizelor!”

Profesorul Nouriel Roubini susține că economia mondială se va confrunta cu "mama tuturor crizelor" din cauza exploziei deficitelor și...
- Advertisement -

More Articles Like This