Tuesday, March 19, 2024

Conservă cu excremente de urs, „suvenirul” care se vinde în judeţul Covasna. Şeful OPC: „Am rămas perplex. Nu mi-a venit să cred”

Must Read

Un produs inedit se vinde, în această perioadă, într-un local din municipiul Târgu Secuiesc, în judeţul Covasna. Este vorba de excremente de urs… la conservă. Produsul este comercializat pe post de „suvenir”, contra sumei de 40 de lei, de o companie care produce bere şi chipsuri pe plan local.

O cutie conține aproximativ 30 de grame de excremente, iar firma producătoare garantează că excrementele sunt autentic-secuieşti. Conforma etichetei de pe conservă, produsul conţine 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanţi, vegan”, iar nedeschis, îşi păstrează calitatea pe termen nelimitat în interiorul ambalajului. În schimb, după deschidere, trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

Reprezentanții Protecţiei Consumatorilor Covasna spun că produsul nu poate fi retras de la comercializare, pentru că pe ambalaj este specificat clar faptul că nu este destinat consumului uman.

Totuși, conţinutul poate fi scos din conservă şi „modelat ca plastilină”, astfel că un copil lăsat nesupravegheat l-ar putea ingera foarte uşor. Însă, ambalajul conţine şi un avertisment potrivit căruia produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.

- Advertisement -

„Se vinde la noi în judeţ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar (…). Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură? Produsul costă 40 de lei, nu l-am retras de la vânzare pentru că nu este un produs alimentar, are avertismente, dar i-am sesizat şi pe colegii din Harghita, pentru că este produs la Sânsimion, în judeţul Harghita. Este foarte interesant de unde au prelevat acele materii organice, să le spunem aşa, şi dacă au avut aprobarea celor de la vânătoare, sau de la Romsilva, să se ducă în pădure să culeagă excremente de urs. Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem, nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir. Nu ştiu ce utilitate poate să aibă, decât, poate, dacă vrei să faci o farsă cuiva”, a explicat comisarul-şef adjunct al OPC Covasna, pentru presa locală.

Sursa: gandul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x