Sunday, December 4, 2022

Donald Trump şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024. Prima reacţie a lui Joe Biden

Must Read

Donald Trump și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din SUA, din 2024. Fostul preşedinte din perioada 2016-2020 a oficializat candidatura printr-un document transmis Comisiei Electorale Federale cu câteva momente înainte de a face anunţul în faţa susţinătorilor săi la reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida.

Donald Trump şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024. Fostul preşedinte american a dat asigurări că „America s-a întors”, imediat după oficializarea candidaturii la preşedinţia SUA. Miliardarul republican a reamintit, în termeni idilici, situaţia naţiunii din primul său mandat, descriind o ţară în pace, prosperă şi respectată pe scena internaţională în faţa unei audienţe formate din activişti loiali, adunaţi în marea sală de recepţie din luxoasa sa reşedinţă.

„Pentru a face America măreaţă şi glorioasă din nou, îmi anunţ în această seară candidatura pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite! În patru ani scurşi, toată lumea se descurca grozav. Toată lumea prospera ca niciodată înainte”, a declarat Donald Trump, citat de CNN. De asemenea, în discursul susținut, Donald Trump a atacat administrația democratului Joe Biden: „Suntem o naţiune în declin!”.

- Advertisement -

Noua campanie vine în contextul în care încearcă să recupereze lumina reflectoarelor, după performanţa sub aşteptări a Partidului Republican în alegerile de la mijlocul mandatului. Republicanii nu au reuşit să obţină o majoritate în Senat, au eşuat în eforturile lor de a ocupa mai multe locuri la nivel statal şi nu au reuşit încă să obţină o majoritate în Camera Reprezentanţilor, evoluţii care i-au forţat pe Donald Trump şi pe alţi lideri de partid să adopte o poziţie defensivă.

Fostul președinte este vizat, de asemenea, de o serie de investigaţii penale care se intensifică, inclusiv o anchetă a Departamentului de Justiţie privind sutele de documente clasificate care au fost descoperite în cutii şi sertare la reşedinţa din Mar-a-Lago.

În timp ce Donald Trump anunţa o a treia candidatură la Casa Albă, preşedintele Joe Biden a scris pe Twitter: „Donald Trump a dezamăgit America!”. Tweetul de pe contul oficial al lui Joe Biden a inclus un videoclip în care a atacat rezultatele administraţiei Donald Trump, evidenţiind problemele din domeniul economic, al locurilor de muncă, al asistenţei medicale. În video se mai prezicează că Trump a „alintat extremiştii”, a „atacat drepturile femeilor” şi a „incitat la violentă”.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Ce s-a descoperit în cel mai recent studiu despre vaccinul Pfizer

Eficiența vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer scade pe măsură ce pacienții îmbătrânesc, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii...
- Advertisement -

More Articles Like This