Monday, March 4, 2024

Oraşul din România cu cele mai mici facturi: “Stăm în pantaloni scurţi”

Must Read

Va fi cald şi bine la iarnă pentru locuitorii unui orășel din Bihor, acolo unde localnicii au cele mai mici facturi din toată România. Iată de ce.

Deși aproape toată România și majoritatea statelor din Europa se tem de această iarnă, într-un oraș din România situaţia nu este deloc îngrijorătoare,mai ales în privința costurilor la facturi.

Vorbim de Beiuș, orașul din România cu cele mai mici facturi la căldură. Oamenii spun că stau iarna în pantalon scurți și în tricou în case. Norocul lor e că localitatea stă pe un imens zăcământ de apă geotermală.

Resursa naturală face adevărate minuni şi în ce privește facturile. Localnicii au cele mai mici facturi la încălzire din toată ţara.

- Advertisement -

“Avem cel mai scăzut preț la gigacalorie, peste 70 de populație încălzită cu apă geotermală.

La o locuință, la o casă, prețul este de aproximativ 4 lei pe metru cub de apă geotermală, ca să poată încălzi,  apa care intră în sistemul de încălzire”, spune edilul din Beiuş.

Până în prezent au fost investite peste 10 milioane de euro în sistemul de încălzire cu apă geotermală.

Primăria va depune încă un proiect de investiție, pentru încă un foraj, cu ajutorul căruia vor putea asigura încălzirea cu apă termală şi celorlalți locuitori ai oraşului.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred. Comenzile la restaurante vor putea fi plătite cu cardul de masă

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred România. Astfel, utilizatorii Cardului de Masă pot achita comenzile din restaurante. Glovo, platforma de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x