Friday, April 19, 2024

România se pregătește de o pană masivă de curent! Astăzi a început primul exercițiu de blackout din țara noastră

Must Read

România se pregătește de marea pană de curent! Astăzi începe primul exercițiu de blackout. Oamenii din Mediaș vor învăța să supraviețuiască, trei zile, fără curent și gaze.

România face primul exerciţiu de blackout, în perioada 18-21 noiembrie, la Mediaș.

După acest exercițiu, românii vor primi un ghid de supraviețuire pentru trei zile fără curent și gaze.

Concret, oamenii vor fi nevoiți să se descurce fără curent electric și gaze naturale timp de 72 de ore.

- Advertisement -

Astfel, începând de vineri și până duminică sunt programate la exerciții de căutare-salvare și de supraviețuire, în premieră națională.

Scenariul sumbru presupune o posibilă situație fără gaze și curent în România, sub forma unui exercițiu de blackout.

Mai exact, românii vor învăța cum să își încălzească locuința fără sursă de căldură, cum să depoziteze și să prepare alimentele, cum să își ridice temperatura corporală, dar vor învăța și lucruri despre interacțiunea socială.

Specialiștii din energie spun că nu este exclusă o pană majoră de curent în țara noastră, în contextul crizei energetice generate de războiul din Ucraina.

Nu suntem singurii care se pregătesc de un astfel de scenariu: și Uniunea Europeană se pregătește pentru întreruperi de energie electrică. Oficialii spun că ar putea apărea situații de urgență, iar toate aceste lucruri vin în contextul îngrijorărilor legate de conflictul din Ucraina și de o posibilă criză energetică, potrivit Realitatea Plus.

De asemenea, țara noastră fost la un pas de un blackout chiar la începutul anului trecut, fără a avea vreo legătură cu războiul din Ucraina sau cu sancțiunile economice impuse Rusiei.  O avarie de la rețeaua de energie electrică din nord-vestul României a fost cauzată de un incident care s-a produs la rețeaua electrică de transport europeană interconectată. Pericolul de blackout a fost destul de mare atunci, însă în schimb curentul  a fost oprit doar pentru câteva ore în nord-estul țării.

Mai mult decât atât, zeci de localităţi din Republica Moldova, inclusiv centre raionale, au rămas fără curent electric, după ce Rusia a bombardat sistemul energetic ucrainean. De teama că vor rămâne fără curent și căldură, oamenii au început să își facă stocuri de lumânări.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x