Tuesday, March 19, 2024

Un bărbat concediat pentru că nu era “suficient de distractiv” la muncă şi-a câştigat în instanţă dreptul să fie plictisitor

Must Read

Un bărbat concediat de o firmă de consultanță pentru că nu era “suficient de distractiv” la locul de muncă şi-a câştigat în instanţă dreptul să fie plictisitor, în Franţa.

Cubik Partners, o companie franceză de consultanță în management cu sediul la Paris , l-a concediat pe bărbat în 2015 pentru că nu voia să iasă cu colegii după muncă și că nu corespundea abordării firmei „axate pe distracție” în timpul team buildigurilor sau seminariilor.

Angajatul, în schimb, a spus că pur și simplu a refuzat să se implice forțat în activități care nu corespundeau firii lui și în excese, precum consumul exagerat cu alcool sau să-și împartă patul cu colegii în timpul deplasărilor organizate de firmă.

După ce a fost concediat de Cubik Partners pe motiv de „inadecvare profesională”, bărbatul a dat compania în judecată, argumentând că a fi concediat pentru că nu a fost suficient de distractiv pentru angajatorul său este ilegal. După ani, o instanță superioară i-a dat dreptate

- Advertisement -

Instanța mai spune că firma Cubik Partners s-a angajat în „practici umilitoare și intruzive în ceea ce privește confidențialitatea, cum ar fi simularea de acte sexuale, obligația de a împărți patul cu un coleg în timpul seminariilor, folosirea poreclelor”.

Pe lângă faptul că are dreptul legal de a refuza participarea la petrecerile firmei, „domnul T” are, de asemenea, dreptul la o compensație de 3.000 de euro, potrivit digi24.ro.

Însă el cere o despăgubire suplimentară de 475.000 de euro de la fostul angajator, asupra căreia instanța se va pronunța după o audiere viitoare.

Potrivit documentelor instanței, bărbatul a fost angajat de Cubik Partners în februarie 2011, pe postul de senior consultant și a fost promovat ca director în februarie 2014. El a fost concediat în martie 2015 și între timp și-a găsit un alt loc de muncă, chiar dacă acțiunea lui legală i-a recâștigat dreptul să se întoarcă la vechiul job.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x