Saturday, September 23, 2023

Andrei Caramitru acuză Austria de sabotarea economiei românești: „Există suspiciuni de furt generalizat. Dau nume cine trebuie luat la întrebări”

Must Read

Andrei Caramitru îi atacă dur pe austrieci, în contextul situației de la OMV Petrom, și spune că „există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”.

Andrei Caramitru spune că ar trebui să i se ceară explicații lui Christopher Veit, șeful pe explorare si productie, austriacul cu cel mai important job de la OMV Petrom. Reacția acestuia vine în contextul în care Austria s-a opus deschis aderării României la Spațiul Schengen.

„Sa vorbim un pic de OMV PETROM. Si dau si un nume. Si cine trebuie luat la întrebări – Christopher Veit, șeful pe explorare si productie, austriacul cu cel mai important job acolo. Pentru ca exista suspiciuni de sabotare a economiei Romaniei si de furt generalizat.

1) Strategia publica a OMV este de a investi in petrochimie. Însă doar in Austria, nu la Petrom. Cum se explica asta? De ce in Austria care nu produce gaze si nu in Romania care produce? Nu cumva ca sa penalizeze România si acționarii minoritari?

- Advertisement -

2) este adevărat ca OMV a șantajat guvernul românesc ca NU va exploata gazele din Marea Neagră decât dacă ajung la Viena la Borealis? Cu argumente mincinoase ca doar așa poate găsi finantare? Nu ar insamna asta prejudicierea acționarilor minoritari din Ro? Nu e contrar legii?

3) de ce Petrom a tăiat producția de gaze si petrol la jumătate de la privatizare pana acum? De ce a tăiat pe gaze MAI MULT decât Romgaz, deși au resurse financiare mai importante? De ce fix înainte de război? Cumva a fost cerut asta de Gazprom?

Andrei Caramitru: „Nu cumva e la ordinul lui Putin ca să creeze criza energetică aici”

4) este adevărat ca pe zona de trading OMV a redus importurile de diesel pentru romania si Balcani ? Iarăși – nu cumva e la ordinul lui Putin ca sa creeze criza energetică aici?

5) este adevărat ca tot procurement-ul este decis la Viena si nu la Petrom? Ceea ce e contrar legilor de corporate Governance, si ilegal?

6) este adevărat ca Petrom a fost forțat sa cumpere pe zeci, sute de milioane, “consultanta” de la firme decise in Viena fără nici un proces competitiv? Care nu au facut dupa nimic? De ce si unde s-au dus banii?

7) este adevărat ca in multe cazuri echipamentele cumparate de petrom la decizia OMV sunt cumparate de la intermediari obscuri din offshore-uri la prețuri umflate de 3-5-10 ori? De ce si unde se duc banii?

8) de ce Petrom a angajat rude ale politicienilor vechi si noi de prin Romania, la salarii mega umflate? Nu cumva ca sa cumpere protectie?

E doar un teaser asta. Revenim cu chestii mai precise in viitorul apropiat”, a transmis Caramitru pe Twitter.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Rețeaua de socializare și responsabilizare socială Homeland, în versiunea beta

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS) pregătește lansarea în sistem închis (maxim 10.000 utilizatori) a rețelei de socializare și responsabilizare socială Homeland, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This