Friday, April 19, 2024

Boicotul s-a transformat într-un fiasco! Câţi români şi-au închis în realitate conturile de la BCR! Declaraţia directorului care spulberă orice urmă de „revoltă”

Must Read

Ionuț Stanimir este directorul de marketing și comunicare al BCR, bancă deținută de grupul austriac Erste. Acesta spune că boicotul românilor la adresa companiilor cu acționariat austriac nu e o soluție și crede că România are nevoie să-și întărească diplomația.

Ionuț Stanimir, directorul de marketing și comunicare al BCR, admite că lumea are dreptul să fie supărată sau dezamăgită, dar crede că nu este vina companiilor cu acționariat austriac din România pentru o decizie politică luată într-un anumit context, de un anume partid din Austria.

„Unele companii au anunțat, au făcut această intenție. Negociem. Le-am transmis foarte clar că suntem aici ca să investim, suntem aici să susținem România și desigur să lucrăm la relația noastră”, subliniază oficialul BCR, pentru Europa Liberă.

Directorul din BCR spune că România are nevoie să-și întărească diplomația.

- Advertisement -

„Este foarte important ca la Viena, la Paris , la Berlin , oriunde în Europa și în lume, România să aibă ambasadori foarte buni și din punct de vedere diplomatic și din punct de vedere economic și din punctul de vedere al parteneriatelor. Trebuie să găsim căi să reintrăm în joc, în negocieri, să ne susținem cauza”, spone Ionuţ Stanimir.

Despre companiile și persoanele care se retrag de la BCR: „12 în total până astăzi. 11 persoane fizice și o companie (privată). Dacă din 2,8 milioane de clienți, pleacă 12, ar trebui să vedem proporția. Companiile de stat nu s-au retras. Negociem. Relațiile comerciale cu entitățile de stat, unde există o mulțime de proceduri administrative, sunt foarte complexe”;

Despre anunțurile privind boicotul: „Nu este o măsură înțeleaptă, aduce nesiguranță. Companiile românești cu acționariat austriac au susținut intrarea României în Schengen, dar decizia aceasta nu depinde de noi. Finanțăm sute de milioane de euro în proiecte strategice. Într-un climat de nesiguranță, în care ne gândim la ce să nu facem, mai degrabă decât la ce să facem, pierdem cu toții”;

Despre boicotul de pe social media: „Pe rețelele sociale, în societate, lumea este supărată, are dreptul să fie supărată sau dezamăgită, dar nu este vina companiilor cu acționariat austriac din România pentru o decizie politică luată într-un anumit context de un anume partid din Austria. Emoția este mare, postările sunt multe”;

Despre lobby-ul care se face la Viena: „Nu doar președintele Erste Group a făcut acest lobby. Au fost mai mulți șefi de companii. A fost Camera de Comerț Austriacă. Au fost români care trăiesc în Austria. Pentru noi, românii, în momentul acesta, cel mai important lucru este să arătăm cât de valoroși suntem pentru Europa”;

Despre BCR care renunță la peste un sfert din spațiile de birouri: „Nu are legătură cu situația generată de Schengen. Suntem, pur și simplu, la fel ca toate companiile din lumea aceasta, într-un model de lucru hibrid, adică câteva zile de acasă, câteva zile de la birou, ceea ce ne face să lucrăm la optimizarea spațiilor”.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x