Friday, April 19, 2024

Cupa Mondială. Argentina este prima echipă calificată în finală, după ce a eliminat Croația, scor 3-0. Messi a egalat recordul pentru cele mai multe meciuri jucate în competiție (25).

Must Read

Croația a controlat posesia mingii în prima parte a meciului și a încercat mai multe centrări în careu și în preajma acestuia, însă nu a reușit să fructifice niciuna. După o jumătate de oră de joc, argentinianul Julian Alvarez a atacat o minge trimisă în careul croaților și a fost faultat de portarul Dominik Livakovic, care a primit cartonașul galben.

Arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri, executată perfect de Lionel Messi. A fost a unsprezecea reușită pentru starul Argentinei, care a devenit astfel cel mai bun marcator al țării la o Cupă Mondială.

În minutul 39, Argentina pornește pe contraatac după un corner executat de Luka Modric. Același Alvarez a avut o acțiune individuală frumoasă, a driblat mai mulți adversari, a pătruns în careu și a trimis peste portar.

Sud-americanii au contat în atac și în repriza secundă. În minutul 59, Messi a ajuns nemarcat în careu, dar șutul său a fost respins de portarul Livakovic. Peste doar patru minute, fundașii argentinieni nu s-au înțeles și au respins cu greu o minge trimisă în careu dintr-o fază fixă.

- Advertisement -

Alvarez a reușit dubla în minutul 69 și a dus scorul la 3-0 pentru Argentina. După o cursă în jumătatea adversă, Messi și-a driblat mai mulți adversari, a pătruns în marginea careului și i-a trimis în centrul lui Alvarez, care a înscris ușor.

Croatul Ivan Perisic a trimis un șut puternic din lovitură liberă, în minutul 73. Mingea a fost deviată de zid, însă portarul Emiliano Martinez a prins fără dificultăți. Zece minute mai târziu, defensiva croată a fost luată pe nepregătite de o lovitură liberă executată rapid de argentinieni, dar Alexis Mac Allister a trimis pe lângă bară. Croații au mai avut două șuturi pe poartă pe final de meci, care însă nu au reprezentat un pericol pentru defensiva rivală.

Pentru Lionel Messi a fost meciul cu numărul 25 la Cupa Mondială, performanță pe care a mai avut-o doar germanul Lothar Matthaus, retras în 2000. Argentina va juca finala cu învingătoarea dintre Maroc și Franța, care se întâlnesc miercuri de la ora 21.

Sursa foto: fifa.com, @Argentina

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x