Elon Musk aruncă în aer scena politică! Dezvăluirea făcută chiar acum de cel mai bogat om de pe Planetă

Fondatorul Tesla și actualul proprietar al rețelei de socializare a transmis recent că publicul merită să știe ce s-a întâmplat cu adevărat.

„Publicul merită să știe ce s-a întâmplat cu adevărat. (…) Ceea ce sunteți pe cale să citiți este prima tranșă dintr-o serie, bazată pe mii de documente interne obținute de surse de pe Twitter”, a scris Elon Musk în mai multe postări.

Yoel Roth, fostul șef al departamentului pentru siguranța platformei Twitter, care a demisionat în această lună, a recunoscut că gestionarea de către Twitter a articolului The New York Post, articol care făcea referire la fișierele lui Hunter Biden, a fost o greșeală.

- Advertisement -

„Nu știam ce să credem, nu știam ce este adevărat, și ce nu”, a spus Roth după ce a părăsit compania.

De unde a început totul?

Amintim că în octombrie 2020, cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale americane din 2020, publicația The New York Post a publicat un articol exclusiv: E-mailurile secrete ale lui Biden: Executivul ucrainean i-a mulțumit lui Hunter Biden pentru „oportunitatea de a-l întâlni” pe tatăl vicepreședinte

Articolul pretindea că relatează conținutul unui laptop adus tabloidului de proprietarul unui atelier de reparații de calculatoare din Delaware, care a declarat că acesta a aparținut și a fost abandonat de cel de-al doilea fiu al președintelui Biden, Hunter Biden. E-mailurile și fișierele găsite pe laptop au dezvăluit modul în care Hunter făcuse trafic de influență cu oameni de afaceri din Ucraina, susținea Post – și includea, de asemenea, „un videoclip picant de 12 minute”.

După ce a fost publicat articolul din Post, Twitter a interzis oricui să posteze pe Twitter un link către acesta sau să îl trimită prin mesaj direct, catalogându-l drept „material piratat”, conform gizmodo.com

De asemenea, compania a suspendat contul The New York Post pentru mai multe zile, împiedicându-l să mai posteze pe Twitter.

La momentul respectiv, Yoel Roth, fostul șef al departamentului de încredere și siguranță al Twitter, a declarat într-un interviu acordat săptămâna aceasta că Twitter nu a putut verifica povestea, ceea ce înseamnă că el și alte persoane din cadrul companiei nu au avut încredere în The New York Post.

„Totul părea a fi un hack și o scurgere de informații”, a spus Yoel Roth.

Potrivit sursei menționate, verificarea știrilor de știri a făcut rareori, dacă nu chiar niciodată, parte din scopul declarat al Twitter. Această excepție pare a fi o interferență intenționată în procesul politic.

Această știre a fost deosebit de greu de verificat, deoarece persoanele care au pretins că au găsit laptopul au refuzat să îl dea altor surse decât celor de la The New York Post, astfel încât alte ziare nu au putut confirma concluzia publicației.

Sursa menționată scrie că o mare parte din poveste, inclusiv părți despre afacerile controversate ale lui Hunter în Ucraina și China, aveau să fie confirmate aproape doi ani mai târziu.

Sursa: capital.ro