Friday, March 29, 2024

Elon Musk, postare pe Twitter de susținere pentru Andrew Tate după reținerea lui în România

Must Read

Elon Musk, CEO-ul Twitter, pare să își fi exprimat susținerea pentru milionarul Andrew Tate după reținerea acestuia în România într-un mesaj cu subînțeles pe rețeaua de socializare pe care a cumpărat-o la sfârșitul lunii octombrie.

„Cum ar fi dacă v-aș spune că singurul mod de a scăpa din matrice este să uitați tot ce ați fost învățați și să vă reconstruiți înregul sistem de convingeri pe baza gândirii critice și a analizei [?]”, scrie mesajul unei meme despre filmul Matrix pe care Musk a distribuit-o vineri după-amiaza.

Referința la matrice („matrix”) pare să fie una directă la unul dintre sloganurile lui Tate, care le spune urmăritorilor săi și abonaților pe care îi are la „Hustler University”, seria de „cursuri” online ale sale, că îi va ajuta să „scape din matrice” prin sfaturile sale despre de cum să facă bani ușor și să se comporte cu femeile.

- Advertisement -

De altfel, în primul mesaj distribuit pe contul lui Tate după reținerea sa în România, acesta sau una dintre persoanele care au acces la contul său a notat că „Matrix și-a trimis agenții”, probabil o referință la perchezițiile efectuate de DIICOT la locuința sa și a fratelui său joi.

Contul lui Tate a redistribuit apoi postarea lui Musk, pe care miliardarul sud-african a făcut-o la câteva ore după mesajul inițial al acestuia.

De altfel, într-o înregistrare video cu momentul reținerii sale de către DIICOT Tate poate fi văzut afirmând că „Matrix m-a atacat”.

Musk i-a reactivat contul pe Twitter lui Andrew Tate

Twitter este în prezent singura rețea de socializare majoră sau platformă de distribuire a conținutului pe care milionarul americano-britanic mai este activ, toate celelalte – Facebook, Instagram YouTube și TikTok – interzicând contul acestuia din cauza mesajelor care îndeamnă la ură sau violență față de femei.

Trebuie menționat însă că, deși TikTok i-a suspendat contul, mesajele sale video sunt în continuare pe larg răspândite pe această platformă de către legiunea de fani și abonați ai săi de la „Hustler University”, compania chinezească fiind criticată că nu ia măsuri împotriva acestui lucru, chiar dacă înregistrările lui Tate contravin politicilor legate de conținutul ce poate fi postat.

În ceea ce privește Twitter, rețeaua de socializare condusă la momentul respectiv de Jack Dorsey a suspendat permanent contul lui Tate încă din 2017 când, în perioada de vârf a controverselor declanșate de mișcarea #MeToo, acesta a scris că femeile ar trebui să poarte „o parte a răspunderii” dacă sunt agresate sexual.

Aceasta a fost însă doar una dintre mesajele distribuite de Tate pe Twitter în care părea să acuze femeile că sunt responsabile de abuzurile și hărțuirile cărora le cad victime.

Twitter a reactivat însă contul lui Andrew Tate în data de 20 noiembrie a acestui an, la mai puțin de o lună după ce Elon Musk a preluat controlul asupra platformei social media, concomitent cu ridicarea suspendării asupra conturilor fostului președinte american Donald Trump și a altor persoane acuzate de încălcarea politicilor sale privind incitarea la ură.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x